HomeHL-SportsΑπόλλων – ΟΦΗ 2-1

Απόλλων – ΟΦΗ 2-1

Ο ΟΦΗ τις ευκαιρίες, ο Απόλλωνας τη νίκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν ξέρουμε τι μέτρησε περισσότερο… Η πίστη ή η τύχη, αλλά η ουσία είναι ότι και τα δύο βοήθησαν και ήταν με το μέρος του Απόλλωνα Σμύρνης, που κατάφερε και πήρε μια τεράστια νίκη το Σάββατο στη Ριζούπολη επί του ΟΦΗ με 2-1.

Αποτέλεσμα, το οποίο με βάση την εικόνα του ματς δεν μπορούσε να… ονειρευτεί η ομάδα του Γιώργου Παράσχου.

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατέκτησε ένα τρίποντο ατόφιο χρυσάφι που σχεδόν την εξασφαλίζει στη Σούπερ Λίγκα 1 κι ας απομένουν ακόμα άλλες δύο αγωνιστικές της κανονικής περιόδου, συν τα επτά ματς των πλέι άουτ!

Γιατί με 25 πια βαθμούς (στην 9η θέση) είναι άνετη και ωραία! Επικράτηση σπουδαία, παρά το γεγονός ότι αντικειμενικά δεν την άξιζε, καθώς οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο ΟΦΗ μπορούσε να έχει προηγηθεί, αλλά στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν και αυτά…

Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων, Δημήτρης Σωτηρίου έκανε τη… γκάφα του αγώνα, όταν έχασε την μπάλα μετά από κόρνερ των «κυανόλευκων», ένα… δώρο, που δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Νίκος Ιωαννίδης στο 84’ για να διαμορφώσει το τελικό 2-1.

Κάτι που αποτελεί τραγική ειρωνεία για τους παίκτες του Γιώργου Σίμου, που έμελλε ένας δικός τους να αποδειχθεί άθελα του… σωτήρας των αντιπάλων τους!

Νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη επί του ΟΦΗ, που σε όλες τις κατηγορίες οι «κυανόλευκοι» είχαν να πανηγυρίσουν εδώ και 23 χρόνια, με ένα γκολ του Αντώνη Δαμίγου τον Οκτώβρη του 1998!

Αντιθέτως οι Κρητικοί πλέον είναι σε βαθιά κρίση και μέσα στο άγχος, αφού έμπλεξαν για τα καλά αναφορικά με την αποφυγή της προτελευταίας θέσης (έμειναν στους 19 πόντους), που οδηγεί σε αγώνα μπαράζ…

Έπεσε από την Ακρόπολη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» και βρήκε πορτοφόλι…

Στη Ριζούπολη οι «κυανόλευκοι» ξεκίνησαν σχετικά καλά το παιχνίδι κι ευτύχησαν να βρουν γρήγορο γκολ με τον Ντάουντα στο 17′, ένα γκολ όμως που μάλλον τους… κοίμισε και τους αποσυντόνισε.

Έβγαλαν αντίδραση άμεσα οι Ηρακλειώτες και απάντησαν με τον Στάρτζεον να ισοφαρίζει δέκα λεπτά αργότερα, όντας ανώτεροι μέχρι να πάνε οι δύο αντίπαλοι στα αποδυτήρια.

Το σκηνικό επαναλήφθηκε στο β’ ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά, ωστόσο μετά το 55’… ξεφούσκωσαν τελείως και οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για το 1-2.

Και τελικά έμελε να κάνει το μοιραίο λάθος για την ομάδα του ο Σωτηρίου στο 84′, για να σκοράρει ο Ιωαννίδης και να.. πέσει από την Ακρόπολη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρίσκοντας πορτοφόλι, παίρνοντας το πολύτιμο τρίποντο.

Από τους νικητές, που είχαν τεράστιο πρόβλημα τόσο στο κέντρο όσο και στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Ιωαννίδης παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του mvp, έστω κι αν έπαιξε λίγο, καλύτερος σε διάρκεια ήταν ο Σλίβκα, ενώ ο Βέρχουλστ επενέβη αποτελεσματικά σε αρκετές περιπτώσεις.

Για τους φιλοξενούμενους, που μετρούν πια οκτώ σερί ήττες, ξεχώρισαν οι Ουές, Στάικος και Ντε Γκούζμαν, ενώ καλός ήταν στο α’ ημίχρονο και ο Σολίς.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γκορτσίλας του Συνδέσμου Μακεδονίας με βοηθούς τον Βασιλόπουλο του Συνδέσμου Έβρου και τον Χριστάκογλου του Συνδέσμου Χαλκιδικής. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο Σιδηρόπουλος του Συνδέσμου Δωδεκανήσου και βοηθός ο Μπούξμπαουμ του Συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

Κίτρινες32′ Σλίβκα, 55′ Μπαξεβανίδης – 61′ Στάικος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Bέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Μπρούσιτς, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Σλίβκα, Κολ (88′ Λαγός), Τσιλούλης (32′ λ. τρ. Φατιόν), Φερνάντεθ (73′ Τσαμπούρης), Μπεντινέλι (46′ Χουχούμης), Ντάουντα (73′ Ιωαννίδης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Κοροβέσης, Γιαννούλης, Διαμαντής, Μεγιάδο, Στάικος (88′ Φερέιρα), Ντε Γκούζμαν, Σολίς (78′ Σαρντινέρο), Στάρτζεον, Γρίβας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση