HomeHL-9Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη

Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη

Επίθεση και στη ΝΟΔΕ Χανίων καθώς και σε σπίτι πρώην υπουργού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα 24ωρο μετά από την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. απέδωσαν καρπούς καθώς προχώρησαν σε δύο συλλήψεις για την χθεσινή επίθεση στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πληροφορίες πρόκειται για δύο άντρες 31 και 35 ετών, και είναι δύο από τα τέσσερα συνολικά άτομα που είχαν προσαχθεί  στο Αστυνομικό Μέγαρο, με σκοπό να φανεί αν εμπλέκονται στην επίθεση στο πολιτικό γραφείο, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

Η αστυνομία μάλιστα πραγματοποίησε έρευνα στα σπίτια τους το πρωί του Σαββάτου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, έχει  συλλεχθεί και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο συλληφθέντες αρνούνται κατηγορηματικά τις πράξεις που τους αποδίδονται λέγοντας πως εκείνη την ώρα δεν βρίσκονταν σε εκείνο το σημείο.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Συνελήφθησαν πρωινές ώρες σήμερα (Σάββατο 27 Φεβρουαρίου), από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου δύο (2) ημεδαποί, που ταυτοποίηθηκαν προανακριτικά για τη συμμετοχή τους σε ομάδα ατόμων που προκάλεσε φθορές χθες (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου) σε πολιτικό γραφείο και σε κοινοχρήστους χώρους του κτιρίου, όπου στεγάζεται, στο Ηράκλειο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας της υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου».

Nα υπενθυμίσουμε ότι ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, σε ένδειξη συμπαράστασης, στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Έγραψαν συνθήματα στον εξωτερικό χώρο υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ προκάλεσαν και φθορές στον εσωτερικό χώρο παρουσία των συνεργατών του.

Στο γραφείο του κ. Αυγενάκη έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις αλλά και η σήμανση ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης για τον εντοπισμό τους.

aygenakis-anarxikoi
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες, σε γραφεία πολιτικών γραφείων  είναι πολύ συχνές το τελευταίο διάστημα, από ομάδες που ζητούν παρέμβαση στο θέμα του Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.
 anarxikoi-aygenakis

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Αυγενάκη ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε αυτή την ενέργεια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται.

anarxikoi-koyfontinas
 Στο μεταξύ, σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, έκανε λόγο για «τραμπούκικες επιθέσεις», οι οποίες πέφτουν στο κενό.

«Σε συνέχεια των τραμπούκικων επιθέσεων από υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, στόχος αυτή τη φορά έγινε το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο. Οι επιθέσεις τους, ας το καταλάβουν καλά, πέφτουν στο κενό. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται απαρέγκλιτα τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έγραψαν συνθήματα για τον Κουφοντίνα στη ΝΟΔΕ και σε σπίτι πρώην υπουργού

Eν τω μεταξύ συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα με μαύρη μπογιά έγραψαν άγνωστοι τη νύχτα στα γραφεία της ΝΟΔΕ της ΝΔ, στο εμπορικό κέντρο “Ερμής”. Μπροστά στην πόρτα πέταξαν τρικάκια, ενώ στον τοίχο γράφτηκε η λέξη “δολοφόνοι”. Επίσης τη νύχτα, συνθήματα και μπογιές έριξαν άγνωστοι στο σπίτι του πρώην δημάρχου Χανίων και πρώην υπουργού με τη ΝΔ, Κυριάκου Βιρβιδάκη ενώ συνθήματα με μαύρη μπογιά για τον Δημήτρη Κουφοντίνα έγραψαν άγνωστοι επίσης δράστες στον εξωτερικό τοίχο στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη, στην περιοχή Μεϊντάνι Χαλέπας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση