HomeHL-PsilaΣε δημοπρασία διαμάντι 242 καρατίων – Έχει το μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ

Σε δημοπρασία διαμάντι 242 καρατίων – Έχει το μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ

Με αρχική τιμή 2 εκατ. δολάρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ο ρωσικός γίγαντας εξόρυξης διαμαντιών Alrosa PJSC θέτει σε δημοπρασία έναν από τους ακριβότερους και σπανιότερους πολύτιμούς λίθους που έχει ανακαλύψει ποτέ: Ένα διαμάντι σε μέγεθος μπάλας του πινγκ πονγκ.

Ο μελλοντικός ιδιοκτήτης που θα καταφέρει τελικά να το αγοράσει θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη αφού δεν πρόκειται για έναν ακόμη πολύτιμο λίθο αλλά για διαμάντι 242 καρατίων – μία από τις σπουδαιότερες ανακαλύψεις της εταιρείας. Συγκεκριμένα, το εν λόγω διαμάντι ανακαλύφθηκε το 2000 στο ορυχείο της Alrosa PJSC στην Ανατολική Ρωσία. Η εταιρεία αποφάσισε να πουλήσει το διαμάντι στα πλαίσια της έναρξης της 100ης δημοπρασίας της.

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά το περίφημο διαμάντι κατά τη διάρκεια της έκθεσης που θα διοργανώσει η εταιρεία από τις 14 εως και τις 21 Μαρτίου στο Ντουμπάι ενόψει της δημοπρασίας που θα λάβει χώρα μία μέρα αργότερα, στις 22 Μαρτίου. Η αρχική τιμή του διαμαντιού αναμένεται ξεκινήσει από τα 2 εκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να πουλήσει δύο ακόμη πολύτιμους λίθους 190,7 καρατίων και 136,2 καρατίων αντίστοιχα καθώς και άλλους πολύτιμους λίθους.

Οι τιμές των διαμαντιών υποχώρησαν πέρυσι καθώς η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε σχεδόν πλήρη ακινησία του κλάδου κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε οι μεγαλύτεροι και σπανιότεροι πολύτιμοι λίθοι κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και παρατηρήθηκε σημαντική ανάκαμψη προς το τέλος του έτους. Η Gem Diamonds Ltd., μάλιστα ένας ακόμη σημαντικός παίκτης του χώρου, δήλωσε ότι τους τελευταίους μήνες, οι τιμές στις πώλησης τους, ήταν υψηλότερες από τα επίπεδα της προ – Covid εποχής.

Η δημοπρασία αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς πριν από ένα χρόνο «ολόκληρη η βιομηχανία μας αντιμετώπισε τη δυσκολότερη κρίση στην ιστορία του κλάδου» δηλώνει ο επικεφαλής πωλήσεων της Alrosa, Ευγκενί Αγκουρέφ.

newmoney.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση