HomeHL-9Τα έκαναν «γυαλιά- καρφιά» στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη

Τα έκαναν «γυαλιά- καρφιά» στο πολιτικό γραφείο του Λευτέρη Αυγενάκη

Εισβολή αναρχικών- Εγραψαν συνθήματα στον εξωτερικό χώρο υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα και προκάλεσαν φθορές στον εσωτερικό χώρο παρουσία των συνεργατών του

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, εισέβαλε το μεσημέρι, στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, σε ένδειξη συμπαράστασης, στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία ομάδα 10-12 ατόμων, οι οποίοι λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι εισέβαλαν στο πολιτικό γραφείο του κ. Αυγενάκη και έγραψαν συνθήματα στον εξωτερικό χώρο υπέρ του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ προκάλεσαν και φθορές στον εσωτερικό χώρο παρουσία των συνεργατών του.

Στο γραφείο του κ. Αυγενάκη έσπευσαν άμεσα  αστυνομικές δυνάμεις αλλά και η σήμανση ενώ ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας στο κέντρο της πόλης για τον εντοπισμό τους.

aygenakis-anarxikoi
Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιου είδους ενέργειες, σε γραφεία πολιτικών γραφείων  είναι πολύ συχνές το τελευταίο διάστημα, από ομάδες που ζητούν παρέμβαση στο θέμα του Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας.
 anarxikoi-aygenakis

Άμεση ΄ήταν η αντίδραση του κ. Αυγενάκη ο οποίος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολίασε αυτή την ενέργεια αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται.

 Υπογράμμισε επίσης ότι αναμένει  την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος.
anarxikoi-koyfontinas
Τι αναφέρει ο κ. Αυγενάκης:
«Ο στόχος και οι μέθοδοι που επέλεξαν τα εν λόγω κατευθυνόμενα πρόσωπα, καθόλου δεν εξυπηρετεί τη μεθόδευσή τους.
Όταν οι αντιεξουσιαστές πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτή που συνέβη σήμερα στο Πολιτικό μου Γραφείο στο Ηράκλειο, τότε αυτές στρέφονται εναντίον όλης της κοινωνίας του Ηρακλείου και της Κρήτης, κοινωνίας στης οποίας την υπηρεσία έχω αποδείξει κατά τα χρόνια της πολιτικής μου διαδρομής, ότι βρίσκομαι με αφοσίωση, σεβασμό και εργατικότητα.
Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την πρακτική πολιτικής βίας, οφείλουν να συναισθανθούν το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουν απέναντι στη δημοκρατική ομαλότητα, απέναντι στο σύνολο των συμπολιτών μας, οι οποίοι δίνουν σκληρούς καθημερινούς αγώνες, αλλά και στην Πατρίδα συνολικά.
Οι γνωστές επικίνδυνες περιθωριακές ομάδες αυταρχικής νοοτροπίας δεν τρομοκρατούν κανέναν. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται σταθερά και αταλάντευτα τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.
Αναμένω την καταδίκη απ΄ όλα τα κόμματα με τον κατηγορηματικότερο τρόπο της πρακτικής βίας που στρέφεται εναντίον του ίδιου του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος«.

Στο μεταξύ, σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, έκανε λόγο για «τραμπούκικες επιθέσεις», οι οποίες πέφτουν στο κενό.

«Σε συνέχεια των τραμπούκικων επιθέσεων από υποστηρικτές του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες Δ. Κουφοντίνα, στόχος αυτή τη φορά έγινε το Πολιτικό Γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο. Οι επιθέσεις τους, ας το καταλάβουν καλά, πέφτουν στο κενό. Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται. Υπερασπίζεται απαρέγκλιτα τη Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση