HomeΚΟΣΜΟΣΡωσία: Επείγουσα προσγείωση Boeing 777 λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Ρωσία: Επείγουσα προσγείωση Boeing 777 λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Πτήση από το Χονγκ Κονγκ στη Μαδρίτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Boeing 777 της ρωσικής αεροπορικής εταιρείας Rossiya πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στην Μόσχα λόγω προβλήματος στον κινητήρα, λιγότερο από μία εβδομάδα μετά το περιστατικό με την ανάφλεξη του κινητήρα ίδιου τύπου αεροσκάφους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Κατά την διάρκεια της πτήσης 4520 Χονγκ Κονγκ-Μαδρίτη, διαπιστώθηκε κακή λειτουργία του συστήματος ελέγχου του κινητήρα», δήλωσε η εταιρεία με ανακοίνωσή της στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) προσθέτοντας ότι το πλήρωμα αποφάσισε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Μόσχας Σερεμέτιεβο.

Η προσγείωση πραγματοποιήθηκε κανονικά. Το αεροσκάφος θα απογειωθεί με προορισμό την Μαδρίτη στις 12.000, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία Rossiya, θυγατρική της Aeroflot.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κινητήρας του Boeing 777 της αμερικανικής αεροπορικής εταιρείας United Airlines ανεφλέγη λίγο μετά την απογείωσή του από το Ντένβερ. Την ώρα που επέστρεφε στο αεροδρόμιο, βροχή από συντρίμμια έπεσε σε κατοικημένη ζώνη του Ντένβερ.

Εκτοτε, περισσότερα από 120 Boeing 777 εξοπλισμένα με ένα τύπο κινητήρα Pratt & Whitney PW4000 έχουν ακινητοποιηθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το συμβάν είναι ακόμη ένα πλήγμα για την Boeing, η φήμη της οποίας επλήγη έπειτα από δύο αεροπορικά δυστυχήματα σε αεροσκάφη 737 MAX με 346 νεκρούς που προκάλεσε την απαγόρευση των πτήσεων των αεροσκαφών αυτών επί μία διετία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση