HomeΚΟΣΜΟΣΣιγκαπούρη: Γυναίκα αστυνομικού βασάνισε και σκότωσε την οικιακή της βοηθό

Σιγκαπούρη: Γυναίκα αστυνομικού βασάνισε και σκότωσε την οικιακή της βοηθό

Zύγιζε μόλις 24 κιλά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η σύζυγος ενός αστυνομικού στη Σιγκαπούρη παραδέχτηκε ότι άφηνε νηστική, βασάνιζε και τελικά σκότωσε την οικιακή της βοηθό από τη Μιανμάρ. Όταν η γυναίκα πέθανε υποκύπτοντας στα τραύματά της ζύγιζε μόλις 24 κιλά. Οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν τις πράξεις της Gaiyathiri Murugayan «διαβολικές και εντελώς απάνθρωπες». Αυτό το περιστατικό του 2016 είναι άλλο ένα σε μια μακρά σειρά υποθέσεων οικιακών βοηθών υψηλά ιστάμενων προσώπων στο πλούσιο κράτος τα τελευταία χρόνια. Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρούουν τον κώδωνα κινδύνου για τη μεταχείριση αλλοδαπών οικιακών βοηθών, πολλές εκ των οποίων έρχονται από γειτονικές ασιατικές χώρες. Την Τρίτη που πέρασε , η 40χρονη Murugayan, 40, δήλωσε ένοχη σε δικαστήριο της Σιγκαπούρης για 28 κατηγορίες περιλαμβανομένης της ανθρωποκτονίας της Piang Ngaih Don. Αν καταδικαστεί, αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να φυλακισθεί ισοβίως.

Η Piang άρχισε να δουλεύει για τη Murugayan το 2015, στην πρώτη της δουλειά στο εξωτερικό. Η εργοδότριά της άρχισε να την κακοποιεί από τον Οκτώβριο του 2015 αφού υποστήριζε ότι η Piang ήταν «αργή, βρωμιάρα και έτρωγε πάρα πολύ», σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα που επικαλούνται τη δικαστική διαδικασία.

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που ήταν τοποθετημένες στο σπίτι, κατέγραψαν την κακοποίηση που υφίστατο η γυναίκα τον τελευταίο μήνα της ζωής της, η οποία δεχόταν επιθέσεις αρκετές φορές την ημέρα. Η Murugayan φέρεται να την κατέκαιγε με σίδερο και να την πετούσε αριστερά δεξιά σαν κούκλα. Μέσα σε 14 μήνες έχασε περίπου το 38% σωματικού της βάρους, δηλαδή 15 κιλά, αφού έτρωγε μόνο μία φέτα ψωμί βουτηγμένη στο νερό, κρύο φαγητό από το ψυγείο ή λίγο ρύζι. Η 24χρονη οικιακή βοηθός πέθανε τον Ιούλιο του 2016 αφού δέχθηκε επανειλημμένες επιθέσεις για αρκετές ώρες από τη γυναίκα του αστυνομικού και τη μητέρα της. Η ιατροδικαστική γνωμάτευση απέδειξε ότι η 24χρονη πέθανε από τη στέρηση οξυγόνου στον εγκέφαλό της έπειτα από επανειλημμένο πνιγμό. Οι εισαγγελείς ζήτησαν την ισόβια φυλάκιση της γυναίκας ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι η εντολέας τους εκείνη την εποχή έπασχε από κατάθλιψη και είχε διαγνωσθεί με ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή προσωπικότητας. Πολλές κατηγορίες αντιμετωπίζουν ο αστυνομικός Kelvin Chelvam και η μητέρα της. Τοπικά Μέσα αναφέρουν ότι ο σύζυγός της απολύθηκε από την Αστυνομία το 2016. Η υπουργός Ανθρώπινου Δυναμικού της Σιγκαπούρης Josephine Teo είπε ότι η κατάσταση της Piang δεν είχε γίνει αντιληπτή παρά τις πολλές επισκέψεις και τους ελέγχους γιατρών από το γραφείο απασχόλησής της. Κάποια στιγμή, ο γιατρός είχε δει μώλωπες, αλλά η Murugayan είχε ισχυριστεί ότι το θύμα έπεφτε συχνά. Η υπουργός χαρακτήρισε την υπόθεση αποκρουστική και είπε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν εφαρμοστεί πολλές δικλείδες ασφαλείας για να προστατευθούν οι αλλοδαπές οικιακές βοηθοί.

Πηγή: BBC News

Διαφήμιση
Διαφήμιση