HomeHL-WorldΤσαβούσογλου: Στη Γενεύη 27-29 Απριλίου η πενταμερής για το Κυπριακό

Τσαβούσογλου: Στη Γενεύη 27-29 Απριλίου η πενταμερής για το Κυπριακό

Ο Τσαβούσογλου αποκάλυψε την ημερομηνία σε κοινή συνέντευξη Τύπου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ημερομηνία της πενταμερούς στο πλαίσιο του ΟΗΕ για το Κυπριακό αποκάλυψε σήμερα (25/02) ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ούγγρο ομόλογό του στη Βουδαπέστη.

«Η απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζέιν Λουτ, ενημέρωσε ότι στα τέλη Απριλίου, στις 27-29 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί η άτυπη συνάντηση 5+1. Κατά τις διαβουλεύσεις μαζί μας για το θέμα της ημερομηνίας, είχαμε προτείνει αυτές τις ημερομηνίες ανάμεσα σε άλλες ως κατάλληλες. Αφού επιβεβαιώσουν τις ημερομηνίες όλες οι πλευρές, οι συνομιλίες θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη. Πιο πριν δεν ήταν σαφές αν θα είναι στη Νέα Υόρκη ή τη Γενεύη. Για μένα η Γενεύη είναι πιο καλά, διότι, αν κοιτάξουμε τα άτομα και οι χώρες που θα συμμετάσχουν, οι περισσότερες χώρες είναι από αυτή την πλευρά του πλανήτη».

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρότεινε την πενταμερή και θα συμμετάσχουν μαζί με το ψευδοκράτος, προκειμένου να εκθέσουν ξεκάθαρα τις απόψεις τους.

«Γιατί προτείναμε το 5+1, διότι στο Κραν Μοντανά; Διότι η ε/κ δεν ήθελε να μοιράσει τίποτα, στο πεδίο της ενέργειας, στο θέμα της εξουσίας, επομένως είπαμε γιατί πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι διαπραγματεύσεις αν δεν έχουν αποτέλεσμα; Εμείς θέλουμε να γίνουν διαπραγματεύσεις για να επέλθει μία μόνιμη λύση. Εμείς ως Τουρκία το προτείναμε, όλοι το αποδέχτηκαν και μεταξύ 27-29 Απριλίου στη Γενεύη θα συμμετάσχουμε ως Τουρκία και ως ΤΔΒΚ. Και θα θέσουμε ξεκάθαρα στο τραπέζι όλα αυτά τα θέματα» σημείωσε.

enikos.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση