HomeHL-TOPΜητσοτάκης προς Τσίπρα: «Ρίχνετε λάσπη, κανένα μυστικό δεν με συνδέει με την Μενδώνη»

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: «Ρίχνετε λάσπη, κανένα μυστικό δεν με συνδέει με την Μενδώνη»

«Η κυρία Μενδώνη έκανε λάθος στον επικοινωνιακό χειρισμό της υπόθεσης Λιγνάδη»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την απάντησή του στη ρητορική των σκανδάλων και τα χυδαία υπονοούμενα μερίδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη αναπτύσσει στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

«Ρίχνετε λάσπη, κανένα ένοχο -δήθεν- μυστικό δεν με συνδέει με την κυρία Μενδώνη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους βουλευτές Παύλο Πολάκη και Σουλτάνα Ελευθεριάδου για υποκίνηση χυδαίων υπονοούμενων τα οποία στη συνέχεια αναπαράγονταν από ανώνυμα τρολς του διαδικτύου. Θέλοντας να καταδείξει την σχέση των ανώνυμων συκοφαντιών με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε: «Μήπως άραγε τα αίσχη γράφονταν στο διαδίκτυο από… μη επανδρωμένα πληκτρολόγια;».

Καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να διαφοροποιηθεί από τα χυδαία υπονοούμενα, ο Κυριάκους Μητσοτάκης επισήμανε: «Έχετε το δικαίωμα να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές;».

«Επενδύετε στη λασπολογία» επισήμανε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη

«Θα επαναφέρω την συζήτηση και θα επαναλάβω το ερώτημα: γιατί το metoo ξεκίνησε στην Ελλάδα σήμερα και όχι πριν κάποια χρόνια; Η Σοφία Μπεκατώρου μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε η κυβέρνηση, που την οργάνωσε ακριβώς για την στήριξη των ανθρώπων που σπάνε την σιωπή τους. Αυτοί οι άνθρωποι που μιλούν σήμερα το κάνουν γιατί νιώθουν άνετα σήμερα. Εγώ δεν θα αποδώσω κομματική ταυτότητα στο γεγονός ότι μιλούν σήμερα και όχι επι των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλούν και λένε την ιστορία τους και δεν το έκαναν στο παρελθόν είναι ότι δεν θα μπορούσαν να ακουστούν όπως λένε οι ίδιοι. Αυτό αλλάζει και αλλάζει επι αυτής της κυβέρνησης και γι αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Ολοι σε αυτή την αίθουσα στέλνουμε το μήνυμα στους συμπολίτες μας ότι μπορούν να μιλήσουν για ασφάλεια. Κατανοούμε πόσο δύσκολο είναι για κάθε συμπολίτη μας να μιλήσει γι αυτά τα τραύματα μετά από τόσα χρόνια και να σπάσει το πλαίσιο συγκάλυψης. Αυτές είναι οι συνθήκες που θέλουμε να διαμορφώσουμε και καταθέσαμε σειρά προτάσεων για τις οποίες δεν είπατε τίποτα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εχουμε ένα πλαίσιο εννέα προτάσεων. Μπορούμε να το κάνουμε καλύτερο. Περιμένουμε την δική σας συνεισφορά. Οσο και αν προσπαθείτε να μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης σας λέω ότι υπάρχει το ανάποδο. Αποκάλυψη υπάρχει και όχι συγκάλυψη. Όταν μιλάτε εσείς και τα διάφορα κομματικά σας φερέφωνα ότι δήθεν υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα και την κυρία Μενδώνη που δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω. Για πείτε μου ποιο είναι αυτό; Αυτό που κάνετε είναι ο ορισμός του λαϊκισμού και της λάσπης. Ποιο είναι το ένοχο μυστικό που συνδέει εμένα και την κυρία Μενδώνη και δεν την αποτρέπω; Ετσι γεννιούνται οι θεωρίες συνωμοσίας στο διαδύκτιο» συνέχισε ο πρωθυπουργός.

 «Καταδικάστε τη χυδαιότητα Πολάκη»

«Λέτε ότι ήταν φίλος μου αλλά δεν ήταν. Ρίχνετε όμως λάσπη και κάτι θα μείνει. Αυτή τη θεωρία ακολουθήσατε και σήμερα. Είχατε την ευκαιρία να παρετε διακριτές αποστάσεις από την χυδαιότητα που εκπορεύτηκε από ένα κομμάτι του δημόσιου διαλόγου και ενθαρρύνθηκε από δικό σας κομματικό μηχανισμό. Μίλησα με όνόματα δικών σας στελεχών. Για Πολάκη και Ελευθεριάδου και τις χυδαίες τους αναρτήσεις. Ανέχεστε τον Πολάκη να μιλά για το ανίκανο τρολάκι Αγαπηδάκη; Βγείτε και καταδικάστε το επιτέλους» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα: «Με την τακτική σας να μην παίρνετε αποστάσεις οδηγείτε ορισμένα στελέχη της Αριστεράς στον τοίχο. Εχετε την δυνατότητα επιτέλους να πάρετε αποστάσεις από τέτοιες πρακτικές. Μπορείτε να το κάνετε; Ή είστε δέσμιος μιας πολιτικής που δεν μπορείτε να ξεφύγετε;».

 «Μήπως οι χυδαιότητες έρχονται από… μη επανδρωμένα πληκτρολόγια;»

«Μιλήσατε για τα πληκτρολόγια . Κάνατε μια νεα ανακάλυψη: τα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια. Λες και γράφουν μόνα τους. Όμως είναι επώνυμα κάποιοι γράφουν κ. Τσίπρα» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και διευκρίνισε ότι ζήτησε από τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ να ανακαλέσει για την χρήση της φράσης «κίναιδος» στο τουίτερ.

«Αναφερθήκατε σε ένα στέλεχος συνάδελφο της ΝΔ τον Μακάριο Λαζαρίδη που χρησιμοποίησε την λέξη κίναιδος που θεωρώ βαθιά προσβλητική για τους συμπολίτες μας. Προσωπικά του ζήτησα να ανακαλέσει και το έκανε. Η κυβέρνηση αυτή τιμά την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η κυβέρνηση αυτή κ. Βελόπουλε δεν επέλεξε υπουργούς επειδή ανήκουν στην κοινότητα αλλά δεν πρέπει να μας απασχολήσει ότι κανείς εως τώρα δεν το είχες τολμήσει;» ανάφερε ο πρωθυπουργός.

«Σπάμε εμπράκτως τα ταμπού. Ζήτησα προσωπικά κ. Τσίπρα από τον κ. Λαζαρίδη να ανακαλέσει και το έκανε. Εσείς κ. Τσίπρα θα το κάνετε προς τον κ. Πολάκη; Θα το αποδείξετε έμπρακτα ότι Τσίπρας-Πολάκης δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ότι Τσίπρας-Πολάκης-Βαξεβάνης δεν ενώνονται στο ίδιο και το αυτό. Εδώ είμαστε. Κάντε το».

Η τριτολογία Μητσοτάκη

Στην τριτολογία του, ο πρωθυπουργός μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει τα φαινόμενα σεξουαλικής κακοποίησης και βιασμών στο μέλλον, μέσα από το πλαίσιο των πρωτοβουλιών που προωθεί. Απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για τον Ποινικό Κώδικα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αυστηροποίησε το νομοθετικό πλαίσιο για τον ομαδικό βιασμό, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε.

Αναφερόμενος στην επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος και των τρολ του Διαδικτύου, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορεί να πάρει αποστάσεις από τον Πολάκη, τον Βαξεβάνη και τα ακραία στοιχεία που καθορίζουν την πολιτική του κόμματος. «Τσίπρας, Πολάκης, Βαξεβάνης είστε το ίδιο πράγμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επέμεινε ότι ο κ. Τσίπρας δεν κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να ανακαλέσει όσα έγραψε για την κυρία Αγαπηδάκη.

Παραθέτοντας στοιχεία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επί κυβέρνησης ΝΔ μειώθηκαν τα ασυνόδευτα ανήλικα στα νησιά.

Παράλληλα, επικαλούμενος αναρτήσεις στα social media από τον Γιάννη Ραγκούση, όταν δεν βρισκόταν στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τόσο τον ίδιο όσο και τον κ. Τσίπρα για υποκρισία.

Τσίπρας: Επιτέθηκε σε Μενδώνη – Αγαπηδάκη στην δευτερολογία του

Νέα επίθεση στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξαπέλυσε με την δευτερολογία του στη Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, επιχειρώντας να συνδέσει και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την υπουργό Πολιτισμού με ένα «ένοχο μυστικό». Υποστήριξε ότι η κα Μενδώνη μένει στην κυβέρνηση , διότι αν την απέπεμπε ο πρωθυπουργός, τότε θα μιλούσε για το ποιος επέβαλε τον Δημήτρη Λιγνάδη  στην θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, αφού η υπουργός έχει πει ότι τον γνώρισε μόλις τρεις ημέρες πριν από την επιλογή του για την συγκεκριμένη θέση.

Παράλληλα -και προκειμένου να απαντήσει στην επίθεση Μητσοτάκη για τις αναρτήσεις Πολάκη, ο κ. Τσίπρας κατέθεσε αναρτήσεις περασμένων ετών από την κα Αγαπηδάκη, αλλά και από άλλα στελέχη της ΝΔ, ζητώντας με την σειρά του από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση. Μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε:

Eπιλέξατε να επιτεθείτε για μια ακόμα φορά στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του και να μου ζητήσετε παραιτήσεις και να επιρρίψετε σε εμένα και σε βουλευτές του  ΣΥΡΙΖΑ την επιθετικότητα του διαδικτύου ενώ -τάχα-  το κόμμα σας ήταν πάντα έξω από αυτό.

Κάνατε ειδική αναφορά στον Μακάριο Λαζαρίδη (σ.σ  τον βουλευτή της ΝΔ ο οποίος είχε μιλήσει για «κίναιδους» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφέρει στην δική του δευτερολογία ότι του ζήτησε προσωπικά να ανακαλέσει, όπως και έγινε) ενώ δεν έχετε πει για την  μέγιστη αθλιότητα του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη που είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι. Δεν είπατε τίποτα γι αυτή την αθλιότητα. Και επιλέξατε,  αντί να σας συνοδεύει η πρώτη κυρία του Πολιτισμού,  η κα Μενδώνη,  να σας συνοδεύει η κα Αγαπηδάκη. Δεν τυγχάνει να την γνωρίζω. Θα ζητήσω να με ενημερώσει για τα ασυνόδευτα. Ομολογώ ότι δεν έχω πλήρη γνώση. Θα το ζητήσω , αν ανέχεται βέβαια , να μιλά με πολιτικά ανήθικους. Διότι έτσι μας αποκαλούσε.

Η κα Αγαπηδάκη στις 5 Δεκεμβρίου του 2016 έγραφε «ας πούμε ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει: «ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δολοφόνοι»

Η κα Αγαπηδάκη έγραφε ότι ήθελε να μας διώξει με εκλογές και να  μας παει «στα καμαράκια του Κορυδαλλού».

Με άλλη ανάρτησή της στο διαδίκτυο με χαρακτήριζε «εγκληματικά ανήθικο».

Και έρχεστε εδώ κ. Μητσοτάκη να μας κάνετε μαθήματα. Να αναφερθούμε για τρολ; Εμείς μιλάμε για τα στελέχη σας. Αδωνης Γεωργιάδης: έτσι κυβερούσε το δολοφονικό παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος έλεγε ότι πήγαν τα ΟΥΚ να σώσουν τον πρωθυπουργό από τις  Μαλδίβες. Ο Ρωμανός μιλούσε για «Βενιζελουοποίηση». Αυτοί είστε κ Μητσοτάκη. Σας το χαρίζω που έχετε και θράσος να μας κουνήσετε το δάκτυλο. Φέρατε το «Μακελειό» σε αυτή την αίθουσα που έλεγε «χαφιές του Ασλανίδη ο πατήρ Τσίπρας». Και εσείς είπατε τα ίδια- ότι η οικογένεια Τσίπρα έκανε δουλειές με την χούντα.

Θέλετε να μιλήσουμε γι αυτά; Έχετε το θράσος να μιλήσουμε γι αυτά; Ή να μιλήσουμε για την «βίλα της χλιδής στο Σούνιο»;

Στο θέμα των ασυνόδευτων. Ήρθατε να εξάρετε την δουλειά της κα Αγαπηδάκη που μπορεί να είναι σωστή,  αλλά εγώ καταδίκασα το ύφος της στο Διαδίκτυο.

Δεν θέλω να ισχυριστώ ότι οι καταγγελίες βιασμών σε χώρους ασυνόδευτων γίνονται μόνο τώρα.

Κανένας κώδικας δεοντολογίας δεν θα έχει αξία αν δεν υπάρξει ανάληψη πολιτικής ευθύνης. Σταματήστε την λαϊκιστική σπέκουλα περι ευθύνης των Ποινικών Κωδίκων. Αυτός ο ποινικός λαϊκισμός. Ο κ. Γεωργιάδης είπε παλι ψέματα ότι ο νέος ποινικός κώδικας  μετέτρεψε την παιδεραστία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Δεν ισχύει αυτό.

Με τον νέο ποινικό κώδικα,  η ανώτερη ποινή έγινε 15 χρόνια αντί 20. Όμως η εκτίσιμη ποινή είναι μεγαλύτερη. Παλαιότερα είχαμε ονομαστικές ποινές μεγαλύτερες οι οποίες δεν εκτίονταν , τώρα έχουμε μικρότερες ονομαστικές που όμως εκτίονται.

Επίσης , για το νέο ποινκό κώδικα, η  μόνη περίπτωση που αξιοποιήθηκε η διάταξη για τον βιασμό ήταν για τον Νίκο Γεωργιάδη και υπήρξε άρση της δίωξης επειδή πήγαιναν στελέχη της ΝΔ να τον υπερασπιστούν. Πολλές συμπεριφορές κατά ανηλίκων τώρα τιμωρούνται . η δε αποπλάνηση ανω των 14 ήταν εξαγοράσιμη παλαιότερα ενώ τώρα τιμωρείται με κάθειρξη

Πάμε τώρα στα ζητήματα Δημοκρατίας. Υπάρχει πρόβλημα και είναι πρόβλημα με αφορμή την πανδημία να έχει αλλάξει στην Βουλή ο τρόπος ψηφοφορίας και να εκχωρούν οι βουλευτές την ψήφο τους στους γραμματείς των κοινοβουλευτικών ομάδων. Είναι πρόβλημα να μη απαντά σε όλες τις ερωτήσεις ο πρωθυπουργός. Εϊναι πρόβλημα η λίστα Πέτσα που αποφασίζει το Μέγαρο Μαξίμου ποια ΜΜΕ θα επιβιώσουν. Εϊναι πρόβλημα αυτό που συμβαίνει στην ΕΡΤ. Είναι πρόβλημα ο νόμος που καταθέσατε για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς..

Δεν θα εξαπατήσετε το κίνημα και θα το βρείτε απέναντί σας . Οσο κρατάτε την κα Μενδώνη θα διογκώνεται αυτό το κίνημα. Αν ήθελα να πάω μικροπολιτικά,  θα έλεγα σήμερα κρατήστε την. Κρατήστε την. Να καταθέσω τις δηλώσεις Βόζεμπεργκ και Μπογδάνου; Κρατήστε την . Να ξέρετε όμως ότι θα βρείτε απέναντι σας μέτωπο , που είναι μέτωπο της κοινωνίας. Οι πολιτικές δυνάμεις του συγχρονου προοδευτικού μετώπου από την Αριστερά εως της σοσιαλδημοκρατία αλλά  και φωτισμένες προσωπικότητες της κεντροδεξιάς θα είναι απέναντί σας.

Οι πρωτολογίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και άλλων πολιτικών αρχηγών

Κατά την πρωτολογία του ο πρωθυπουργός απευθύνθηκε προς τους πολιτικούς αρχηγούς και τα μέλη της εθνικής αντιπορσωπείας τονίζοντας πως το κίνημα του ελληνικού metoo πρέπει να υποστηριχθεί και να προστατευτεί από όσους επιχειρούν να το εκτρέψουν στον βούρκο του λαϊκισμού προκειμένου να αποκομίσουν μικροπολιτικά οφέλη.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα τον κάλεσε να καταδικάσει τις «εμετικές» αναρτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όπως του Παύλου Πολάκη και Σουλτάνας Ελευθεριάδου οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι το Μέγαρο Μαξίμου διακινεί ανήλικα προσφυγόπουλα σε παιδεραστές.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση