HomeHL-9Δερμιτζάκης: Τα κρούσματα αυξάνονται λόγω επαφών σε «παρανομία»

Δερμιτζάκης: Τα κρούσματα αυξάνονται λόγω επαφών σε «παρανομία»

«Μονόδρομος η παράταση του lockdown»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως μονόδρομο χαρακτηρίζει την παράταση του lockdown ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης. Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, «από τη στιγμή που η διαχείριση αποφασίστηκε να γίνει μέσω lockdown, δεν υπάρχει άλλη λύση από την παράταση. Ελπίζω ότι αυτό θα δουλέψει κάποια στιγμή».

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται εν μέσω lockdown, ο κ. Δερμιτζάκης, είπε πως αυτή οφείλεται στο ότι γίνονται πολλές επαφές σε «παρανομία». Όπως εξήγησε: «Όταν κλείνουμε όλες τις διαδικασίες κοινωνικοποίησης, οι πολίτες βρίσκουν εναλλακτικούς τρόπους. Ουσιαστικά, όσο πιο παράνομο είναι κάτι, τόσο πιο ανεξέλεγκτο μπορεί να γίνει μέσα σε κλειστούς χώρους. Η ψυχολογία των πολιτών έχει αλλάξει και λόγω της κούρασης και λόγω της δυνατότητας να ξεφύγουν από το lockdown. Αν δίναμε δυνατότητες να αποσυμπιεστεί κάπως η κοινωνία, θα μπορούσαμε ίσως να βρούμε ένα μοντέλο ισορροπίας».

«Η ελπίδα είναι τα εμβόλια»

Κάνοντας μια πρόβλεψη για το πόσο μπορεί να παραταθεί το lockdown, ανέφερε ότι «Μια βδομάδα παράταση του lockdown νομίζω δε θα μας δείξει τίποτα. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας, δε νομίζω ότι με δεδομένο ότι τα νοσοκομεία θα πιέζονται ακόμα, κάποιος θα πει να ανοίξουμε. Πρέπει να βλέπουμε πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Δεν είναι γρήγορη και αποδοτική η κατάσταση με το lockdown. Η ελπίδα είναι τα εμβόλια, όλα τα άλλα είναι μικροδιαχείριση».

athensvoice.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση