HomeΥΓΕΙΑΙταλία: Αυξάνονται ελαφρά τα κρούσματα κορωνοϊού

Ιταλία: Αυξάνονται ελαφρά τα κρούσματα κορωνοϊού

318 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ιταλία το τελευταίο 24ωρο, με 16.424 περιστατικά κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Ιταλίας, 318 πολίτες έχασαν τη ζωή τους την τελευταία ημέρα από τον κορωνοϊό.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 340.247 διαγνωστικά τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να υπολογίζεται στο 4.8%. Χθες τα κρούσματα ανέρχονταν σε 13.314, ενώ 356 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιταλία.
Πλησιάζουν τους 100.000 οι νεκροί στην Ιταλία

Από την αρχή της επιδημίας, οι μολύνσεις στη χώρα είναι 2.848.564, με 96.666 νεκρούς. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας της Ιταλίας, σε σχέση με τη χθεσινή ημέρα, οι ασθενείς με κορωνοϊό είναι 28 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 78 λιγότεροι.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα, παράλληλα, κατέστησε σαφές ότι μετά τη λήξη του διατάγματος, που θα είναι σε ισχύ μέχρι τις 5 Μαρτίου, θα εγκριθεί νέο κυβερνητικό διάταγμα, το οποίο θα περιέχει επίσης περιορισμούς και απαγορεύσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα στην Ιταλία ως τις αρχές Απριλίου
Τα νέα αυτά μέτρα θα παραμείνουν σε ισχύ στην Ιταλία μέχρι τις 6 Απριλίου, δηλαδή και κατά το Πάσχα των Καθολικών. «Στη φάση αυτή δεν μπορεί να αποφασιστεί χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε σήμερα ο Σπεράντσα.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση