HomeHL-9Απίστευτο: Ξέχασαν τις γάζες μέσα στο σώμα της μετά από χειρουργείο σε νοσοκομείο

Απίστευτο: Ξέχασαν τις γάζες μέσα στο σώμα της μετά από χειρουργείο σε νοσοκομείο

Τι καταγγέλει στη μήνυσή της η άτυχη γυναίκα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση ολικής υστεροκτομής λόγω υπερπλασίας του ενδομητρίου και σχεδόν πέντε μήνες μετά ανακάλυψε, όπως καταγγέλλεται σε σχετική μήνυση, ότι είχαν ξεχάσει στον κόλπο της τουλάχιστον 15 ιατρικές γάζες.

Την υπόθεση έφερε στο φως η εφημερίδα «Πατρίς» και πρόκειται για μία καταγγελία που αναμένεται να πάρει πλέον το δρόμο της διερεύνησης από τις αρμόδιες Αρχές. Η γυναίκα που διαμένει σε χωριό του Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της κ. Ζαχαρία Λιπαράκη, κατέθεσε χθες μήνυση στο Αστυνομικό

Τμήμα με την οποία στρέφεται κατά συγκεκριμένου μαιευτήρα-γυναικολόγου αλλά και κατά παντός συνυπεύθυνου γιατρού-νοσηλευτή.

Η μήνυση αναφέρεται στο αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «από πρόσωπο το οποίο όφειλε λόγω του επαγγέλματος του να επιδείξει ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του (ιατρική πράξη).

Με βάση πάντα τα όσα υποστηρίζονται, η καταγγέλλουσα υποβλήθηκε σε προγραμματισμένη επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο τον περασμένο Αύγουστο.

Ο γιατρός την διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά και έτσι επέστρεψε ήσυχη στο σπίτι της. Όμως αντί να βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας της, άρχισε να χειροτερεύει και να έχει αφόρητους πόνους μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.

Ανήσυχη απευθύνθηκε στον γιατρό και στους συνεργάτες του, οι οποίοι όπως υποστηρίζεται-τη διαβεβαίωσαν ότι τα συμπτώματα που είχε εμφανίσει ήταν απολύτως φυσιολογικά και είχαν να κάνουν με τη φάση της ανάρρωσης.

Παρά τις διαβεβαιώσεις όμως η κατάσταση της ολοένα και χειροτέρευε. Χρειάστηκε να απευθυνθεί δύο φορές στο Κέντρο Υγείας της περιοχής της, να πάρει αντιβίωση, να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, να απευθυνθεί σε ιδιώτες γιατρούς και σε ιδιωτική κλινική ώστε να διερευνηθεί η αιτία των αφόρητων πόνων της.

«Η καθημερινότητα μου ήταν κυριολεκτικά μαρτυρική διότι υπέφερα, και λόγω των έντονων προβλημάτων, αδυνατούσα να ασχοληθώ με οτιδήποτε άλλο πέραν του προβλήματος υγείας που μετά την χειρουργική επέμβαση που με υπέβαλε ο μηνυόμενος αντί να αποκατασταθεί, χειροτέρεψε σε τέτοιο βαθμό όπου επηρέαζε δυσμενώς τη ζωή μου» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη μήνυση.

Τελικά στις αρχές Ιανουαρίου και λόγω μητρορραγίας που εμφάνισε χρειάστηκε να υποβληθεί σε υστεροσκόπηση σε ιδιωτική κλινική στη διάρκεια της οποίας αφαιρέθηκαν ιατρικές γάζες που είχαν ξεχαστεί, όπως καταγγέλλεται, κατά την πρώτη επέμβαση.

Η καταγγέλλουσα υποστηρίζει ότι ο γιατρός και η ομάδα του δεν είχαν αφαιρέσει τις γάζες μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης. Υποστηρίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν αφαιρεθεί από τον κόλπο της 15 συνολικά γάζες. Αναφέρεται ακόμα ότι σε μία από τις εξετάσεις που είχε υποβληθεί, εκφράστηκαν και υποψίες για την ύπαρξη κακοήθειας όμως στην πραγματικότητα δεν ήταν όγκος αλλά οι ξεχασμένες γάζες.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας κ. Ζαχαρίας Λιπαράκης σε δήλωση του ανέφερε: «Η εντολέας μου υπέβαλε μήνυση σε βάρος γιατρού-γυναικολόγου διότι σε χειρουργική επέμβαση που υποβλήθηκε από τον μηνυόμενο και την ιατρική του ομάδα σε δημόσιο νοσοκομείο, «ξέχασε» να αφαιρέσει τις ιατρικές γάζες γεγονός που δυστυχώς έχει προκαλέσει σοβαρή βλάβη στην υγεία της. Βιώνει μια μαρτυρική καθημερινότητα με ιδιαίτερη ψυχική επιβάρυνση λόγω της κατάστασης της υγείας της».

Διαφήμιση
Διαφήμιση