HomeΚΡΗΤΗΣυνάντηση Αυγενάκη με τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του νομού Ηρακλείου

Συνάντηση Αυγενάκη με τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του νομού Ηρακλείου

Στο επίκεντρο της συζήτησης η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε με 40 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων του Ηρακλείου το μεσημέρι της Τρίτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με αντικείμενο τα τρέχοντα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις των γυμναστηρίων του νομού, ως ένας από τους ζημιωμένους κλάδους της τοπικής οικονομίας, λόγω της έξαρσης της πανδημίας.

Οι ιδιοκτήτες, αφού ευχαρίστησαν τον Υφυπουργό για την ακρόαση, του εξέθεσαν την κατάσταση που επικρατεί στα περίπου 80 γυμναστήρια που υπάρχουν στον νομό Ηρακλείου. Τόνισαν την αναγκαιότητα να βρεθεί άμεση λύση ως προς το άνοιγμα των επιχειρήσεών τους με την άρση των μέτρων της πανδημίας, δεδομένου ότι η λειτουργία των γυμναστηρίων έχει ανασταλεί ήδη για έξι μήνες εντός του 2020, ενώ και την τρέχουσα χρονιά ο κλάδος ήδη βρίσκεται σε αναστολή λειτουργίας για ένα μήνα και επεσήμαναν επιπλέον την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης.

Ο Υφυπουργός, αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα και τους προβληματισμούς των ιδιοκτητών, τους ευχαρίστησε για την από μέρους τους απόλυτη συμμόρφωση και πειθαρχία στις οδηγίες των υγειονομικών. Κατέστησε ωστόσο σαφές ότι το πλαίσιο λειτουργίας και οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων των γυμναστηρίων, δεν υπάγεται στο πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Παρόλα αυτά συμφωνήθηκε η από κοινού συνεργασία: α) για την επεξεργασία και προώθηση στα αρμόδια χαρτοφυλάκια των αιτημάτων τους για τα φορολογικά θέματα που τους απασχολούν β) για τη σύνταξη και προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων και γ) για την υλοποίηση από κοινού πρωτοβουλιών, με σκοπό την ενίσχυση των μηνυμάτων που υπηρετεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μέσω της φυσικής δραστηριότητας, του ευ ζειν και της προώθησης της Άθλησης για Όλους.

Ο Υφυπουργός τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της πανδημίας στον τομέα του αθλητισμού, γεγονός που αποτυπώνεται πρόσφατα και στο σταδιακό άνοιγμα ολοένα και περισσότερων αθλητικών διοργανώσεων σε όλη τη χώρα και ευχήθηκε για άμεσες θετικές εξελίξεις και στον κλάδο των γυμναστηρίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση