HomeHL-9Στο επίκεντρο η πιθανή παραχώρηση του Ενετικού Λιμανιού του Ηρακλείου σε ιδιώτες

Στο επίκεντρο η πιθανή παραχώρηση του Ενετικού Λιμανιού του Ηρακλείου σε ιδιώτες

Συνάντηση εκπρόσωπων Σωματείων με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με την Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου είχαν εκπρόσωποι Σωματείων στον απόηχο ενδεχόμενης παραχώρησης του Ενετικού Λιμανιού του Ηρακλείου σε ιδιώτες.

Ως Σωματεία που οι δραστηριότητές τους σχετίζονται άμεσα με το χώρο του Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου, κατόπιν επιθυμίας μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία του Ο.Λ.Η., την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Βαρδαβά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μηνά Παπαδάκη, στην οποία παρέστησαν οι κ.κ. Δημήτρης Γιαβρίδης/εκπρόσωπος της Π.Δ.Ε. του Heraklion Yachting Club, Νικήτας Μαυράκης/Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Ηρακλείου και Βαγγέλης Χάλαρης/Πρόεδρος του Παγκρήτιου Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών.

Υπήρξε ενημέρωσή σχετικά με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, καθώς και της χερσαίας ζώνης του Ενετικού Λιμένα πλην τον αρχαιολογικών χώρων του Φρουρίου Κούλε και των Νεωρίων που ανήκουν στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπως και πληροφόρηση για την άμεση ανακοίνωση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επενδυτές.

Δεδομένου του ότι, προς το παρόν, δεν διαφαίνεται η εξαίρεση του Ενετικού Λιμένος, οι εκπρόσωποι των συλλόγων/ομίλων αιτήθηκαν την εξαίρεση του Ενετικού Λιμένος Ηρακλείου από το πακέτο πώλησης ως, αφενός τόπο αρχαιολογικής αναφοράς και μακραίωνης παράδοσης, που οφείλει να προφυλάσσεται από χρήσεις που πιθανά δεν θα συνάδουν με την ιστορικότητά του και, αφετέρου, ως σημείο ελεύθερης δραστηριοποίησης των πολιτών του Ηρακλείου και μελών που εκπροσωπούν.

Με επιστολή προς τους εκπροσώπους των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και προς κάθε άμεσα σχετιζόμενο φορέα εκδήλωσαν την αντίθεσή τους και τους καλούν να λάβουν θέση.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση