HomeHL-TOPΓείτονες Λιγνάδη: «Βλέπαμε κάθε μέρα να μπαινοβγαίνει κόσμος. Ανήλικοι μετανάστες»

Γείτονες Λιγνάδη: «Βλέπαμε κάθε μέρα να μπαινοβγαίνει κόσμος. Ανήλικοι μετανάστες»

Ανατριχιαστικές μαρτυρίες -Καταπέλτης το ένταλμα σύλληψης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τη δράση του κατηγορούμενου για βιασμό κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη από ανθρώπους που έμεναν στη γειτονιά του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σε ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, γείτονες του Δημήτρη Λιγνάδη αποκαλύπτουν πως άκουγαν φωνές από το διαμέρισμα του ογδόου ορόφου στο Μεταξουργείο. «Νομίζαμε ότι κάνουν πρόβες. Είναι πολύ λυπηρό» ακούγεται να λέει γειτόνισσα το Δημήτρη Λιγνάδη.

ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÔÏÕ ÇÈÏÐÏÉÏÕ - ÓÊÇÍÏÈÅÔÇ ÄÇÌÇÔÑÇ ËÉÃÍÁÄÇ ÓÔÏÍ ÁÍÁÊÑÉÔÇ (EUROKINISSI / ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Γυναίκα υποστηρίζει πως επιχείρησε να επιτεθεί στην ανήλικη κόρη της

«Μπήκανε μαζί στην πολυκατοικία. Αυτός μένει στον όγδοο εμείς στον πρώτο. Πήρε το ασανσέρ η κόρη μου ανέβηκε με τα πόδια και της βγήκε μπροστά» περιγράφει στην κάμερα του ΣΚΑΪ και συνεχίζει υποστηρίζοντας πως τότε ο Δημήτρης Λιγνάδης επεχείρησε να της «κόψει» τον δρόμο. Το κορίτσι ήταν τότε 15 ετών. Λίγα χρόνια αργότερα της πρότεινε να πιούνε καφέ για να την… βοηθήσει με τα μαθήματά της!
«Προσπάθησε να πλησιάσει και την κόρη μου […] Είχε ένα θεματάκι στα μαθήματά της. Δεν ξέρω πως το είχε μάθει αυτός. Και την είχε καλέσει για καφέ. Δεν ξέρω αν εννοούσε στο σπίτι» λέει η γυναίκα.

«Έβλεπα κάθε μέρα να μπαινοβγαίνει κόσμο»
Οι ραγδαίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη φαίνεται πως ανοίγουν στόματα στη γειτονιά όπου διέμενε ο ηθοποιός. «Έβλεπα κάθε μέρα να μπαινοβγαίνει κόσμος. Ανήλικοι μετανάστες. Σχεδόν κάθε μέρα. Όταν χτύπαγαν σε εμένα και τους έλεγαν να φύγουν μου έλεγαν ότι »πάμε στον κ. Λιγνάδη»» περιγράφει γειτόνισσα.

ÌÅÔÁÖÏÑÁ ÔÏÕ ÇÈÏÐÏÉÏÕ - ÓÊÇÍÏÈÅÔÇ ÄÇÌÇÔÑÇ ËÉÃÍÁÄÇ ÓÔÏÍ ÁÍÁÊÑÉÔÇ (EUROKINISSI / ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

Άλλοι υποστηρίζουν πως έβλεπαν ανήλικους να μπαίνουν στην πολυκατοικία ακόμη και στις 2 τα ξημερώματα. «Δύο η ώρα τη νύχτα… Τρεις… Πολλά παιδιά! Νύχτα, μεσάνυχτα» αναφέρει κάποιος που υποστηρίζει πως αυτό γινόταν όσα χρόνια μένει εκείνος εκεί. «Τον είδα στην πλατεία. Καθόταν με δύο ανήλικα. Το πολύ 16- 17 ετών!» αναφέρει κάτοικος Μεταξουργείου στην κάμερα του ΣΚΑΪ.

Οι αποκαλύψεις που οδήγησαν στη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη

Μετά τη μήνυση του 40χρονου σήμερα Βασίλη, η εισαγγελία εντόπισε τους μάρτυρες που επικαλέστηκε ο μηνυτής και πήρε καταθέσεις, «δένοντας» την υπόθεση. Έτσι, πολύ γρήγορα οι εισαγγελείς έφθασαν στο σημείο να έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία για να ασκήσουν δίωξη και να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, για το αδίκημα του βιασμού που δεν είχε παραγραφεί.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης κρατείται πλέον στη ΓΑΔΑ με την εισαγγελία να προτάσσει τον κίνδυνο διάπραξης νέων αδικημάτων, ως βασική αιτιολογία για την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί στις αρμόδιες αρχές.

Κρατείται μόνος του στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και ο μοναδικός που τον επισκέφτηκε ήταν ο δικηγόρος του

Στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) θα βρίσκεται μέχρι την Τετάρτη ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Δ. Λιγνάδης κρατείται, μόνος του, στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ και ο μοναδικός που τον επισκέφτηκε ήταν ο δικηγόρος του, γύρω στις 19:15 της Κυριακής. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δυο τους είχαν μια συζήτηση περίπου 30 λεπτών, ενώ ο ίδιος έκανε κάποιες κλήσεις από το κινητό του τηλέφωνο.

Επίσης, σύμφωνα με αστυνομικούς, ο σκηνοθέτης-ηθοποιός φαινόταν ήρεμος, ενώ δεν είχε κάποια ιδιαίτερη απαίτηση.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου με εντολή του εισαγγελέα θα κρατηθεί στην Ασφάλεια Αττικής μέχρι την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, οπότε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή για απολογία, σχετικά με τις κατηγορίες σε βάρος του.

Καταπέλτης το ένταλμα σύλληψης

Εν τω μεταξύ, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που αποδίδονται στον Δημήτρη Λιγνάδη και το ενδεχόμενο διάπραξης νέων αδικημάτων, και όχι ο κίνδυνος διαφυγής του, οδήγησαν τις δικαστικές αρχές να δώσουν εντολή για τη σύλληψή του.

Όπως φαίνεται να περιγράφεται στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε το Σάββατο σε βάρος του μέχρι πρότινος επικεφαλής του Κρατικού Θεάτρου, οι εισαγγελείς που ζήτησαν την έκδοση του εντάλματος σύλληψης από την αρμόδια ανακρίτρια αλλά και η ίδια η δικαστική λειτουργός ,επικαλούνται μία βαρύτατη συρροή ειδικών περιστάσεων που κατά την κρίση τους, καθιστούν απαραίτητη την σύλληψη και κράτηση του κατηγορούμενου μέχρι την απολογία του.

Το ένταλμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν επικαλείται κίνδυνο διαφυγής του κατηγορούμενου αλλά τον κίνδυνο διάπραξης νέων, μεγάλης απαξίας αδικημάτων, περιγράφοντας μια επιτήδεια και μεθοδευμένη εγκληματική δράση. Ένα modus operandi δηλαδή στην προπαρασκευή και εκτέλεση των πράξεων, αλλά και στην επιλογή θυμάτων, που κατά τις δικαστικές αρχές αναδεικνύει την βαρύτητα της κατηγορίας του βιασμού κατά συρροή που του αποδόθηκε.

Στο ένταλμα αναφέρονται οκτώ λόγοι που αφορούν κυρίως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εγκληματικής δράσης που αποδίδεται στον ηθοποιό- σκηνοθέτη από πραγματικά περιστατικά, αλλά και το εξακολουθητικό της πράξης του βιασμού .

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα σύλληψης αναφέρεται ότι σε βάρος του καλλιτέχνη συντρέχουν οι εξής προϋποθέσεις:

Οι σοβαρές ενδείξεις ενοχής για βιασμό κατά συρροή
Η ιδιαίτερα ευαίσθητη ηλικία των θυμάτων
Ο τρόπος δράσης με μεθοδική και συστηματική προσέγγιση καθώς και με καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης
Η εκμετάλλευση της επαγγελματικής ιδιότητας του κατηγορουμένου
Η άσκηση βίας, καθώς από τα στοιχεία της δικογραφίας φαίνεται να οδηγούσε τα θύματα του σε κατάσταση αναισθησίας ή ανικανότητας
Η εμμονή και η εγκληματική ροπή για πολλά έτη, που διαφαίνεται.
Η επιλογή προσώπων από ευάλωτες κατηγορίες με παθόντες επί το πλείστον αλλοδαπούς ανήλικους και τέλος
Η ύπαρξη σοβαρών ενδείξεων ότι έχει σχεδιάσει παρόμοιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων.
Ο κατηγορούμενος καλείται πλέον με την απολογία που θα δώσει την Τετάρτη το μεσημέρι ενώπιον της ανακρίτριας,να αντικρούσει τόσο την κατηγορία όσο και το νομικό σκεπτικό που οδήγησε στην σύλληψη του και ενδεχομένως τον φέρει αντιμέτωπο με την έκδοση εντάλματος προσωρινής κράτησης.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση