HomeΕΛΛΑΔΑΔικηγόρος Δημήτρη Λιγνάδη: Αρνείται όλες τις κατηγορίες, δεν κρύβεται

Δικηγόρος Δημήτρη Λιγνάδη: Αρνείται όλες τις κατηγορίες, δεν κρύβεται

Είναι έντιμος και ειλικρινής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά τη σύλληψη του εντολέα του Δημήτρη Λιγνάδη έκανε ο δικηγόρος του Νίκος Γεωργουλέας.

Ο κ. Γεωργουλέας ερωτήθηκε για τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και υποστήριξε ότι παρά τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί «προσήλθαμε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ», ανεφερόμενος στα γεγονότα που προηγήθηκαν της σύλληψής του.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη εξήγησε ότι το απόγευμα «ενημερωθήκαμε άμεσα και έγκυρα ότι δεν υπήρχε αναζήτηση και (ο Δημήτρης Λιγνάδης) έθεσε εαυτόν στη διάθεση των Αρχών. Αμέσως μετά ενημερωθήκαμε για το ένταλμα και προσήλθε αυτοβούλως. Είχε πει ότι δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί και να διαφύγει».

Πλέον, εξήγησε ο κ. Γεωργουλέας, ο Δημήτρης Λιγνάδης «θα προσαχθεί ενώπιον της ανακρίτριας, αν δεν κάνω λάθος του 19ου τακτικού τμήματος». Ερωτηθείς για τα αδικήματα που περιλαμβάνονται στη δίωξη κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, ο δικηγόρος του είπε ότι «θα λάβουμε τη δικογραφία. Δεν θέλω να αναφερθώ σε λεπτομέρειες, εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό».

Αρνείται τις κατηγορίες ο Δημήτρης Λιγνάδης

Σε εκείνο το σημείο, ο Νίκος Γεωργουλέας είπε ότι «έχω ακούσει πολλές φήμες για διάφορα σπίτια. Είναι στην Αθήνα και έχει γνωστοποιηθεί πολύ πριν τις φήμες και το ένταλμα συλλήψεως για το πού βρίσκεται». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο Δημήτρης Λιγνάδης θα μεταβεί αύριο ή μεθαύριο -το πιθανότερο μεθαύριο, υποστήριξε- στο γραφείο της αρμόδιας ανακρίτριας.

«Δεν έχω λάβει δικογραφία και κατηγορητήριο και δεν θέλω να κάνω τοποθέτηση. Αρνείται αυτές τις κατηγορίες. Ο κ. Λιγνάδης, έχω ξαναπεί, είναι ένας άνθρωπος έντιμος ,ειλικρινής με οργανωμένη σκέψη. […] Προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία. Ολα αυτά που ακούτε τα αρνείται. Η διαδικασία να γίνεται από τα κανονικά, όχι τα λαϊκά δικαστήρια. Θα έχει την ευκαιρία να ακουστεί» σημείωσε καταλήγοντας.

Βαρύ το κατηγορητήριο

Υπενθυμίζεται πως τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που συνέλεξαν οι εισαγγελείς οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος. Η δικογραφία υπεβλήθη στην ανακρίτρια η οποία εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης.

Το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και Νίκος Στεφανάτος τους οδήγησε στην άσκηση της ποινικής δίωξης για το κακούργημα του βιασμού. Η δικογραφία διαβιβάστηκε αμέσως στην ανακρίτρια η οποία συμφώνησε για την έκδοση του εντάλματος σύλληψης.

Ιδιαιτέρως επιβαρυντική ήταν μία νέα μαρτυρία για βιασμό από τον γνωστό σκηνοθέτη. Μάρτυρας κατέθεσε τις προηγούμενες ημέρες στην εισαγγελία και υποστήριξε ότι έπεσε και αυτός θύμα βιασμού από τον συγκεκριμένο σκηνοθέτη την τελευταία εξαετία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση