HomeΚΡΗΤΗΕπίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στην Δασική Υπηρεσία Χανίων

Επίσκεψη Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη στην Δασική Υπηρεσία Χανίων

Αφορμή η πρόσφατη ανάρτηση μέρους των δασικών χαρτών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Επίσκεψη στη Δασική Υπηρεσία Χανίων πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Κρήτης, κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, συνοδευόμενος απ’ τους Περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Λευτέρη Κοπάση και Ανδρέα Κουκλινό.

Αφορμή για την επίσκεψη ήταν η πρόσφατη ανάρτηση μέρους των δασικών χαρτών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, καθώς κι άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της υπηρεσίας, όπως η διαχείριση του δρυμού της Σαμαριάς και το ζήτημα αναζήτησης επιπλέον στέγης για την Δασική Υπηρεσία.

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με την προϊσταμένη της δασικής υπηρεσίας κ. Σκλαβάκη, με κύριο θέμα την πρόσφατη δημοσίευση των δασικών χαρτών των Χανίων. Σχετικές ανακοινώσεις θα κάνει η συντονίστρια της αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Κοζυράκη. Η σχετική συζήτηση επικεντρώθηκε στην αναστάτωση εξαιτίας της ανάρτησης των χαρτών δασικής οριοθέτησης. Υπογραμμίσθηκε ότι οι δημοσιευμένοι χάρτες δεν είναι οριστικοί, αλλά αντίθετα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν αντιρρήσεις με μια απλουστευμένη ηλεκτρονική διαδικασία, απ τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 10 Ιουνίου. Αντιρρήσεις κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη μπορούν να υποβάλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, επικαλούμενα για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα.

Η κ. Σκλαβάκη έθεσε επίσης το ζήτημα της καθυστέρησης από πλευράς αρμόδιου υπουργείου της απόφασης παράτασης της διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς απ την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης δια της Διεύθυνσης Δασών Χανίων: «Είναι κρίσιμο να ανακοινωθεί σύντομα η παράταση της διαχείρισης, ώστε να προχωρήσουν τάχιστα οι απαραίτητες ενέργειες για να είναι έτοιμος ο Δρυμός να υποδεχτεί και πάλι τους χιλιάδες επισκέπτες του».

Τέλος, η κ. Σκλαβάκη αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αξιοποίησης κτηρίου πλησίον του υπάρχοντος, προς καλύτερη εξυπηρέτηση των αυξημένων αναγκών της Δασικής υπηρεσίας της οποίας προΐσταται. Δεσμεύτηκα να αναλάβω πρωτοβουλία προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα συμβολής της Περιφέρειας Κρήτης προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση