HomePost ItΣυνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Συνάντηση Νίκου Ηγουμενίδη με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος στην Κρήτη

Συνάντηση με τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Νικόλαο Τριανταφυλλίδη πραγματοποίησε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ενημέρωση του βουλευτή για το θεσμό του Εθελοντή Πυροσβέστη, την ενεργή πορεία και συμβολή του θεσμού στο Πυροσβεστικό Σώμα αλλά και την απουσία αξιοποίησης και έμπρακτης «απαξίωσης» του εν λόγω θεσμού από τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης υπηρετούν στο Π.Σ. ως Εθελοντές Πυροσβέστες στη χώρα 2200 άτομα τα οποία παρέχουν αμισθί υπηρεσίες στο Π.Σ. για τις οποίες έχουν λάβει ιδιαίτερη εκπαίδευση και πρακτική άσκηση από την Πυροσβεστική Ακαδημία. Σε επίπεδο Περιφέρειας Κρήτης ο αριθμός ανέρχεται σε 100 ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στο Νομό Ηρακλείου οι εθελοντές πυροσβέστες ανέρχονται σε 40 την ίδια ώρα που το υπόλοιπο προσωπικό που υπηρετεί στο Π.Σ. σε επίπεδο Νομού ανέρχεται σε περίπου 80 άτομα (μόνιμοι και επικουρικοί).

Από την πλευρά του ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήρε το έργο των εθελοντών Πυροσβεστών που προσφέρουν αμισθί μετά από ειδική εκπαίδευση στα αντικείμενα της πυρόσβεσης-διάσωσης, και σε ώρες και έργο που δεν αφορά την επαγγελματική τους δραστηριότητα με στόχο μόνο την προσφορά τους, ενώ τόνισε πως είναι μέριμνα του Κράτους να αναδειχθεί ο ρόλος τους και να αξιοποιηθούν στη βάση της εθελοντικής τους προσφοράς ιδίως σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Ο ίδιος δεσμεύτηκε το θέμα να έρθει το επόμενο διάστημα στη Βουλή.

Διαφήμιση
Διαφήμιση