HomeHL-CultureΑντρέι Μιάγκοφ: «Έφυγε» στα 82 του ο διάσημος Ρώσος ηθοποιός

Αντρέι Μιάγκοφ: «Έφυγε» στα 82 του ο διάσημος Ρώσος ηθοποιός

Είχε πρωταγωνιστήσει στην «Ειρωνία της Τύχης»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ηλικία 82 ετών έφυγε από τη ζωή ένας από τους πιο αγαπημένους Ρώσους ηθοποιούς, ο Αντρέι Μιάγκοφ.

Την είδηση του θανάτου του Μιάγκοφ, που είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές γνωστές ταινίες του σοβιετικού και ρωσικού κινηματογράφου, γνωστοποίησε με δελτίο τύπου το Θέατρο Τεχνών της Μόσχας και μετέδωσε το πρακτορείο Tass.

O Μιάγκοφ γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου του 1938 στο Λένινγκραντ. Αφού αποφοίτησε από τη Σχολή Θεάτρου της Μόσχας το 1965, ξεκίνησε μια λαμπρή καριέρα στο θέατρο που επρόκειτο να κρατήσει πολλές δεκαετίες. Ο πρώτος μεγάλος του ρόλος στον κινηματογράφο ήρθε την ίδια χρονιά, όταν πρωταγωνίστησε στη ταινία «Οι περιπέτειες ενός οδοντίατρου» του Ε. Κλίμοφ.

Το 1975 η φήμη του εκτοξεύθηκε όταν υποδύθηκε τον χειρουργό Ζένια Λουκάσιν στην πολύ γνωστή ταινία «Ειρωνία της Τύχης». Πρόκειται για ένα πολύ αγαπημένο φιλμ των Ρώσων, που παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και συνεχίζουν να βλέπουν ως «παράδοση» την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Το 1977 πρωταγωνίστησε σε μια εξίσου επιτυχημένη ταινία, που κυκλοφόρησε στα αγγλικά με τον τίτλο «Οffice Romance», στο πλευρό της Αλίσα Φρέιντλιχ.

Πολλοί Ρώσοι ηθοποιοί και απλοί φαν των ταινιών έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για τον θάνατο του Μιάγκοφ στο Twitter.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση