HomePost ItΗ συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη… Βουλή

Η συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στη… Βουλή

Παρέμβαση Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση προς τα αρμόδια Υπουργεία, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου μαζί τον υπεύθυνο Βουλευτή του τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Γιώργο Μουλκιώτη, ζητούν την συνέχιση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας και επιπλέον προγράμματα επιδότησης εργασίας για δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Είναι γνωστό ότι η υλοποίηση προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας έχει διττό ρόλο: στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της μακροχρόνιας ανεργίας και στην επανασύνδεση των ανέργων με την αγορά εργασίας, μέσω της απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας και νέων δεξιοτήτων και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του δημοσίου, που πλήττονται από υποστελέχωση.

Ο ρόλος τους γίνεται ακόμα σημαντικότερος σε μια εποχή που οι δείκτες ανεργίας είναι υψηλοί και οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού τους έχουν επιδεινώσει ακόμη περισσότερο. Στο πλαίσιο αυτό, το πρόγραμμα που προκηρύχθηκε με την πρόσκληση 4/2020 του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το οποίο προσελήφθησαν με οκτάμηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών και συναφείς φορείς 36.500 εργαζόμενοι, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν τον Μάϊο 2021, κρίνεται αναγκαίο να επεκταθεί, αφού ο Μάιος θα είναι μια κρίσιμη χρονική στιγμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας και δεν πρέπει να διαταραχθεί ο μηχανισμός στήριξης της κοινωνίας.

Επειδή η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει ουσιαστικά προγράμματα εργασίας για την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων αλλά ούτε για τη στήριξη του δημοσίου και των φορέων που είναι υπο-στελεχωμένοι.

Επειδή όλοι οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας καλύπτουν σοβαρές κοινωνικές ανάγκες για τη στήριξη της κοινωνίας και χιλιάδων οικογενειών, που είναι απαραίτητες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, λόγω  και των μεγάλων ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό σε υπηρεσίες του Δημοσίου,

Επειδή όσοι ήδη υπηρετούν στην συγκεκριμένη δράση έχουν σημαντική εμπειρία,

Ερωτάσθε κ. κ. Υπουργοί:

1.Προτίθεστε να επεκτείνετε την διάρκεια  του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Εργασίας που υλοποιείται τώρα καθώς και τη συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων σε αυτό;

2. Έχετε επεξεργαστεί προγράμματα επιδότησης εργασίας για την επανεκκίνηση των οικονομικών δραστηριοτήτων και απασχόληση των ανέργων για τον ιδιωτικό αλλά και ευρύτερο δημόσιο τομέα και πότε θα ανακοινωθούν;»

Διαφήμιση
Διαφήμιση