HomePost ItΑνακοίνωση για τις αλληλοκατηγορίες δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Ανακοίνωση για τις αλληλοκατηγορίες δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.

Tι αναφέρει η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ της δημοτικής αρχής του δήμου Γόρτυνας και των παρατάξεων Σχοιναράκη και Ξυλούρη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας για το παραπάνω ζήτημα ξεκαθαρίζει:

  1. Μια πλευρά του ζητήματος είναι οι όποιες ποινικές ευθύνες, που θαπρέπει να ερευνηθούν και να καταλογιστούν, είτε αφορούν την πρώην είτε τη νυν δημοτική αρχή.Για την πολιτική διάσταση του θέματος, θα πρέπει να ενημερωθεί αμέσωςτο δημοτικό συμβούλιο, σε μια ειδική δια ζώσης συνεδρίαση, για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση της διοίκησης του Δήμου Γόρτυνας.
  2. Ωστόσο, οι κατηγορίες που εκτοξεύονται εκατέρωθεν για απευθείας αναθέσεις δεν πρέπει να αποπροσανατολίζουνκανένα από το κύριο. Ότι δηλαδή, έτσι κι αλλιώς,δημοτική αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης -εκτός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» – «τρέχουν» τις αντιλαϊκές αποφάσεις με «απευθείας ανάθεση» από την εκάστοτε κυβέρνηση. Τσακίζουν τη ζωή του λαού για να περισσεύει ζεστό χρήμα για τους επιχειρηματίες και τις τράπεζες.Για την αύξηση της κερδοφορίας των λίγων, μαύριζαν και μαυρίζουν τη ζωή του λαού πρώην και νυν κυβερνήσεις, πρώην και νυν δημοτικές αρχές, που στοιχίζονται, παρά τις μικροδιαφορές τους, πίσω από τις πολιτικές των αστικών κομμάτων, του κεφαλαίου και της ΕΕ.
  3. Η πολιτική που υλοποιούν και η πρώην και η νυν δημοτική αρχή, πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, των μεγάλων αναθέσεων σε ιδιώτες,των «συνεργασιών» με ιδιωτικούς φορείς,έχει στο dnaτηςτο να γεννά τα σκάνδαλα.Διευκολύνει τη λειτουργία των Δήμων ως ιδιωτικές επιχειρήσεις και συνολικά διευκολύνει την αδιαφάνεια.
  4. Οι υποτιθέμενες κόντρες δημοτικής αρχής και των παρατάξεων Σχοιναράκη και Ξυλούρη, δεν έχουν καμιά σχέση με το συμφέρον των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών στη Γόρτυνα. Διαγκωνίζονται μόνο για το ποιος θα είναι ο διαχειριστής και όχι για το πώς θα υψώσουν ανάστημα απέναντι στην εφαρμογή αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα σφαγεία Ασημίου, που ο ένας δήμαρχος τα έκλεισε και ο άλλος τα κρατά κλειστά, προφανώς γιατί και οι δύο μεθοδεύουν την ιδιωτικοποίησή τους, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και τους βιοπαλαιστές κτηνοτρόφους της περιοχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ακόμη το ότι πρώην και νυν δημοτική αρχή περηφανεύονται για τα μνημόνια που επιβλήθηκαν στον δήμο αντί να διεκδικήσουν την 100% κρατική χρηματοδότηση των αναγκών του.

5.Η «αντιπαράθεσή» τους δε μπορεί να κρύψει τη στρατηγική τους σύμπλευση, την πολιτική τους συμφωνία. Καμία παράταξη,για παράδειγμα,δε διαφώνησε με τις αντιδραστικές ΠΝΠ, που -με πρόσχημα τη διαχείριση της πανδημίας- δίνουν υπερεξουσίες στην οικονομική επιτροπή του δήμου, προωθούν τις απευθείας αναθέσεις συνολικά. Δε διαφώνησαν ούτε με τα αντιδραστικά νομοθετήματα που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις σε μια σειρά κρίσιμους τομείς όπως η καθαριότητα, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, με τους τεχνικούς συμβούλους αντί για πρόσληψη εργαζόμενων, με τους Αναπτυξιακούς Οργανισμούς ως όχημα για να περάσουν αρμοδιότητες και υποδομές στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Μαζί τα ψηφίζουν αυτά σε οικονομική επιτροπή και δημοτικό συμβούλιο!

  1. Καμία αυταπάτη δεν μπορεί να υπάρχει στους εργαζόμενους και τα λαϊκά νοικοκυριά της Γόρτυνας για το ποια είναι το μικρότερο κακό -που γίνεται συνεχώς και μεγαλύτερο- ανάμεσα στις παραπάνω δημοτικές παρατάξεις, που σκόπιμακαλλιεργούν την πόλωση, καταφεύγουν στους θεατρινισμούς, καυγαδίζουν για τις σχέσεις τους με μεγάλους επιχειρηματίες κτλ. Χρέος του λαού της Γόρτυνας είναι να ισχυροποιήσει την πάλη του για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, γιατί μόνο αυτήμπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά στην αλλαγή της δύσκολης σημερινής κατάστασης. Να αχρηστεύσει τις παγίδες που στήνουν τα κόμματα του κεφαλαίου, και οι εκπρόσωποί τουςστον δήμο Γόρτυνας, για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια που έχει προκαλέσει η πολιτική τους. Να βαδίσει, να συστρατευτεί με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το ΚΚΕ, για τα λαϊκά συμφέροντα, τις λαϊκές ανάγκες σήμερα και για να ανοίγει ο δρόμοςγια μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με τον λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.
Διαφήμιση
Διαφήμιση