HomeΚΟΣΜΟΣΤα δύο πρόσωπα του Ερντογάν: Φυλακίζει ηθοποιούς, αλλά κάνει τον προστάτη των αδικημένων 

Τα δύο πρόσωπα του Ερντογάν: Φυλακίζει ηθοποιούς, αλλά κάνει τον προστάτη των αδικημένων 

Οι ηθοποιοί Μετίν Ακπινάρ και Μουτζντάτ Γκεζέν είχαν μιλήσει στην τουρκική τηλεόραση το 2018 για την κατάσταση στην Τουρκία και φέρεται να άσκησαν κριτική στην πολιτική του Ερντογάν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινή φυλάκισης 4 ετών και 8 μηνών ζητήθηκε από τον εισαγγελέα εναντίον δύο Τούρκων ηθοποιών με την κατηγορία της εξύβρισης του Τούρκου προέδρου.

Οι ηθοποιοί Μετίν Ακπινάρ και Μουτζντάτ Γκεζέν είχαν μιλήσει στην τουρκική τηλεόραση το 2018 για την κατάσταση στην Τουρκία και φέρεται να άσκησαν κριτική στην πολιτική του Ερντογάν. Μετά από αυτό κλήθηκαν για ανάκριση.

Οι Ακπινάρ και Γκεζέν είχαν εμφανιστεί σε ένα talk show, όπου, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Ακπινάρ είπε ότι η Τουρκία πρέπει να εκλέξει μια δημοκρατική κυβέρνηση, ειδάλλως «οι ηγέτες της θα κρεμαστούν από τα πόδια ή θα δηλητηριαστούν στα κελιά και θα πεθάνουν».

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το γεγονός, ενώ αναμένεται η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Από την πλευρά του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παριστάνει τον προστάτη των κυνηγημένων και αδικημένων. Στη σημερινή του ομιλία ζήτησε από τις χώρες που κάνουν μαθήματα δημοκρατίας, ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων να κοιταχτούν στον καθρέφτη.

«Εμείς υποστηρίζουμε τους πονεμένους λαούς. Το κάναμε στη Λιβύη, στην Κύπρο, στη Συρία, στη Σομαλία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όπου υπάρχουν πονεμένοι του κόσμου.», δήλωσε χαρακτηριστικά.
skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση