HomeHL-9Κορωνοϊός-Κικίλιας: Δεν χάνονται τα ραντεβού εμβολιασμών (βίντεο)

Κορωνοϊός-Κικίλιας: Δεν χάνονται τα ραντεβού εμβολιασμών (βίντεο)

Μόνο 36 κενές κλίνες ΜΕΘ Covid στην Αττική

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε να μη χαθούν τα ραντεβού για εμβολιασμούς, και οι πολίτες θα λάβουν μήνυμα για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους είτε για την πρώτη και δεύτερη δόση του εμβολίου, καθώς λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν οι εμβολιασμοί και τα προγραμματισμένα ραντεβού.

Τα εμβόλια που κινδύνευσαν να χαθούν, κυρίως της Pfizer που είχαν βγει από τις συνθήκες βαθιάς κατάψυξης, μετά από συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Υγείας και του μηχανισμού της επιχείρησης «Ελευθερία», χορηγήθηκαν σε όσους είχαν ήδη προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα αλλά και σε τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές και στο Προ.Κε.ΚΑ στην Αμυγδαλέζα.


«Σκοπός μας ήταν να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών αλλά και να μη χαθούν πολύτιμες δόσεις του εμβολίου», είπε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως μέχρι τις 3 τα ξημερώματα γίνονταν οι εμβολιασμοί.

Σχετικά με τα σημερινά στοιχεία και την επιδημιολογική κατάσταση, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι παρατηρείται αύξηση και σε άλλες περιφερειακές ενότητες πέρα από την Αττική. Ωστόσο, στις μεγάλες περιφέρειες υπάρχει μια σταθεροποίηση. Επεσήμανε, επίσης, ότι στην Αχαΐα και την Κορινθία είναι ανησυχητική η αύξηση των κρουσμάτων.

Για την πληρότητα στις Κλίνες ΜΕΘ Covid, ο υπουργός είπε ότι στην επικράτεια από τις συνολικά 656 κλίνες, οι 351 είναι κατειλημμένες και οι 305 κενές. Στην Αττική από τις συνολικά 240 κλίνες οι 204 είναι κατειλημμένες και έχουν μείνει 36 κενές.
skai.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση