HomeHL-9Κορωνοϊός: Πάνω από 23.000 οι Κρητικοί που έχουν εμβολιαστεί

Κορωνοϊός: Πάνω από 23.000 οι Κρητικοί που έχουν εμβολιαστεί

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμών

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται κανονικά το πρόγραμμα των εμβολιασμών covid-19, στις δομές υγείας της Κρήτης.

Η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, ενόψει της κακοκαιρίας, είχε κάνει την απαραίτητη προετοιμασία σε συνεργασία με τους συντονιστές της ΔΕΗ των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων της Κρήτης, ώστε να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανόν δυσχερειών λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Όλα τα εμβολιαστικά κέντρα λειτουργούν κανονικά και μέχρι τώρα έχουμε μικρό ποσοστό ακυρώσεων ραντεβού, λόγω δυσκολιών στην μετακίνηση.

Όσοι πολίτες έχασαν το ραντεβού της πρώτης δόσης του εμβολίου, μπορούν να το προγραμματίσουν εκ νέου, ώστε να μπορέσουν να εμβολιαστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Για τους πολίτες που έχασαν το ραντεβού της δεύτερης δόσης, θα υπάρξει ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας αναφορικά με τον επαναπρογραμματισμό του.

Καμία δόση εμβολίου δεν πάει χαμένη, καθώς σε περιπτώσεις ακυρώσεων ραντεβού, καλούνται άμεσα  για εμβολιασμό υγειονομικοί, ένστολοι, ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες υγείας, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τα τελευταία  στοιχεία, στους πολίτες της Κρήτης έχουν χορηγηθεί έως τώρα 35.698 δόσεις του εμβολίου.

Η πρώτη δόση έχει χορηγηθεί σε 23.517 άτομα και η δεύτερη σε  12.181 πολίτες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση