HomePost ItΣυνάντηση Χάρη Μαμουλάκη με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη

Συνάντηση Χάρη Μαμουλάκη με τον Πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι αλλαγές και τα νέα δεδομένα που επιφέρει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και ιδιαίτερα στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο – ΕΛΜΕΠΑ ο πρόσφατος νόμος της Κυβέρνησης της ΝΔ, αποτέλεσαν το αντικείμενο συνάντησης του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης, Βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρη Μαμουλάκη, με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ Νίκο Κατσαράκη.

Ο Πρύτανης, ενημέρωσε τον Χάρη Μαμουλάκη για όλες τις συνέπειες που το ΕΛΜΕΠΑ καλείται να αντιμετωπίσει με το νέο νόμο, καθώς και για τον κίνδυνο υποβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και της αναπτυξιακής προοπτικής των δημόσιων, ιδιαίτερα των περιφερειακών, Πανεπιστημίων. Έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στην αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται από την πλευρά της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης – ΕΘΑΑΕ στην υπαγωγή των τεσσάρων Τμημάτων πενταετούς φοίτησης του ΕΛΜΕΠΑ στις διατάξεις του άρθρου 46 του ν. 4485/2017 για την απονομή ενιαίου και αδιάσπαστου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού επιπέδου (integrated master), καθώς και στο ζήτημα της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, που ανάλογα με το εύρος διακύμανσης του συντελεστή βαρύτητας που θα οριστεί με επικείμενη Υπουργική Απόφαση, θα καθορίσει πόσες χιλιάδες μαθητών θα μείνουν εκτός πρόσβασης στα δημόσια Πανεπιστήμια. Γεγονός που θα επιφέρει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων σε πολλά περιφερειακά Τμήματα και Σχολές, σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο Χάρης Μαμουλάκης, συμμεριζόμενος την αγωνία της ακαδημαϊκής κοινότητας για την επόμενη μέρα, εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειες του ΕΛΜΕΠΑ και σε δήλωσή του ανέφερε: «Το δόλιο σχέδιο υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τη ΝΔ. Είναι πραγματικά απογοητευτικό, ένα εκπαιδευτικό Ίδρυμα του κύρους του ΕΛΜΕΠΑ, με τη διεθνή αναγνώριση, τις κορυφαίες διακρίσεις, τα σημαντικά Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συμμετέχει, ένα Ίδρυμα που μας κάνει υπερήφανους, να καλείται να πληρώσει το τίμημα των κυβερνητικών επιλογών, που έχουν ένα και μόνο στόχο: τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια. Αυτές οι μεθοδεύσεις, όπως και οι αυταρχικές και άκρως αντιδημοκρατικές πρακτικές αστυνόμευσης και ελέγχου φοιτητών και καθηγητών που προωθήθηκαν με το νομοθέτημα της ΝΔ, είναι καταδικαστέες από σύσσωμη την ακαδημαϊκή κοινότητα.  Είναι καταδικαστέες από κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη, που διεκδικεί συνθήκες ισότιμης εκπαιδευτικής ανάπτυξης, χωρίς τεχνητούς διαχωρισμούς και μεθόδους που αποτελούν τροχοπέδη στην εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία Ιδρυμάτων όπως το ΕΛΜΕΠΑ.».

Διαφήμιση
Διαφήμιση