HomeΕΛΛΑΔΑΤσίπρας: Το επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο των golden boys

Τσίπρας: Το επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο των golden boys

Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση των ΜΜΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην προσπάθεια αντιμετώπισης της «Μήδειας», εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Βουλή, προαναγγέλλοντας μάλιστα την αποχώρηση του κόμματός τους από τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ.

«Εδώ και 1,5 χρόνο το μόνο που κάνετε είναι επικοινωνία και το περιβόητο επιτελικό κράτος είναι σαράβαλο που το διοικούν golden boys που αμείβονται χρυσοπληρωμένα αλλά από κάτω είναι διαλυμένα», είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «σας καταγγέλλουμε και σας και θα αποχωρήσουμε από τη διαδικασία ψήφισης και θα εξηγήσω στον πρόεδρο ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί! Η βουλή δεν μπορεί να μπει στον πάγο ούτε σε καραντίνα! Στη βουλή θα υπάρχει αντίλογος».

«Από χθες όλη η χώρα έχει μπει στο πάγο, η Αττική κυρίως. Έχει το περιβόητο επιτελικό κράτος θαφτεί μέσα στο χιόνι! Και ενώ έχει παραλύσει η κρατική μηχανή, και χιλιάδες νοικοκυριά, μιλάνε για πάνω από 250.000, δεν μπορώ να έχω πλήρη εικόνα, αλλά η εντύπωση που έχουμε είναι ότι η μισή Αττική βρέθηκε από ξημερώματα της Τρίτη χωρίς ρεύμα και νερό!», σημείωσε και πρόσθεσε: « η εικόνα με ευθύνη της κυβέρνησης, και στις γνωστές διαδικασίες επιβεβλημένες φυσικά από πανδημία, και γι’ αυτό ζήτησα συνάντηση από Πρόεδρο της Βουλής, η αίσθηση που δίνουμε εδώ με 2 βουλευτές από κάθε κόμμα, ότι το κοινοβούλιο και κυβέρνηση τη μόνη έγνοια που έχει είναι να ολοκληρώσει διαδικασία έξω από φως δημοσιότητας επειδή όλοι ασχολούνται με το πως θα ξεπεράσουν κακοκαιρία».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε και στα ΜΜΕ λέγοντας πως οι ίδιοι άνθρωποι που πριν 2 χρόνια μιλούσαν για κρατική ανικανότητα τώρα επαινούν το κλείσιμο της εθνικής οδού. «Όλες οι κυβερνήσεις στον χιονιά είχαν μια έγνοια! Μη κλείσουν οι δρόμοι και αποκλειστούν άνθρωποι και κλείσει ο κεντρικός εθνικός άξονας και παραλύσει η χώρα! Και σεις πριν πέσει το πρώτο χιόνι την κλείνετε από μόνοι σας με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη! Ωραίοι είστε ρε παιδιά δεν το είχαμε σκεφτεί να το κάνουμε! Καμία κυβέρνηση. Τι σύλληψη ήταν αυτή; Να το κλείσετε από μόνοι σας, ούτε γάτα ούτε ζημιά», σημείωσε.

«Ο κ. Πατούλης εμφανίζεται στο Σύνταγμα να βγάζει φωτογραφίες. Φανταστείτε αυτό να το είχε κάνει η Δούρου. Ο χαρούμενος πρωθυπουργός έπινε καφέ στο Ντα κάπο! Την στιγμή που έχασαν την ζωή τους, 2 συμπολίτες μας εξαιτίας της διακοπής ρεύματος», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στην ΕΡΤ επιτέθηκε στον επικεφαλής της λέγοντας πως διορίστηκε ως άνθρωπος του πρωθυπουργού και διεκδικεί μισθό προέδρου Αρείου Πάγου. Μάλιστα, επανέλαβε την πρόταση για να ορίζονται με πλειοψηφία 4/5 από την Διάσκεψη των προέδρων τα μέλη του δ/σ της ΕΡΤ, εκτιμώντας πως «μας γράφετε στα παλαιότερα υποδημάτων σας, γιατί πιστεύετε ότι μπορείτε! Ο κόσμος βλέπει και κρίνει».

Λιβάνιος: Για πρώτη φορά αναβαθμίστηκε η ΕΡΤ

« Αυτά που γίνονται στην ΕΡΤ όντως δεν έχουν ξαναγίνει! Για πρώτη φορά αναβαθμίστηκε ποιοτικά, έχει νέο ανανεωμένο πρόγραμμα και δελτίο που μπορείς να δεις και έχει βάλει στην άκρη λογικές του παρελθόντος! Και όντως αυτό δεν έχει ξαναγίνει», απάντησε ο παρευρισκόμενος υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Λιβάνιος ο οποίος θύμισε στο Σώμα τι γινόταν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: «Από τη μία η σημερινή ΕΡΤ που έχουμε αναλύσει θέμα με χαρτάκι που έχει παίξει είδηση με τρόπο κατάλληλο όπως κρίθηκε από τη ίδια και μια ΕΡΤ πριν 3 χρόνια που όλη η Ελλάδα ασχολούταν με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού λίγο μετά το Μάτι και δεν έπαιξε τίποτα. Δημοσιογράφος έλεγε θα μιλούν οι υπουργοί όση ώρα θέλουν και μη τους διακόψετε! Εκπομπές παραμονές εκλογές με σατιρικά σποτ του τι θα γίνει αν κερδίσει η αντιπολίτευση. Αυτή ήταν η ΕΡΤ τότε!».

Ο κ. Λιβάνιος άφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να συσταθεί προκαταρκτική επιτροπή για την διερεύνηση των καταγγελιών Καλογρίτσα για την υπόθεση συμμετοχής του στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. « Ξαφνικά όλοι έπεσαν στον πειρασμό της πρώτης φοράς Αριστερά να ελέγξουν τα μέσα και το κάνανε και με διαγωνισμός, με βοσκοτόπια και όλο αυτό! Έρχεται η ώρα και γι’ αυτό όμως….», είπε.

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της Εθνικής Οδού εξήγησε: «υπενθυμίζω ότι στις 22/12/2017 με χιόνι που ήταν 15% το πολύ 40% των τελευταίων ημερών, από τις 2 έκλεισε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και μπλοκάρουν αυτοκίνητα. Και έχουμε το εξής παράδοξο: Δρα η κυβέρνηση προληπτικά γιατί το κάνετε! Να έμενε ανοιχτός ο δρόμος να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα να μείνουν άνθρωποι μέσα για να έρθουν οι ίδιοι να λένε μετά γιατί δεν το κλείσατε!».

Ο κ. Λιβάνιος άφησε και αιχμή κατά του κ. Τσίπρα λέγοντας πως ως πρωθυπουργό δεν θυμάται να κατεβαίνει στο Μαξίμου με τα πόδια- όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης- παρά μόνο τις κλούβες έξω από αυτό.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση