HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟδήγηση στον πάγο: Τι πρέπει να κάνετε αν γλιστρήσει το όχημά σας

Οδήγηση στον πάγο: Τι πρέπει να κάνετε αν γλιστρήσει το όχημά σας

Ποιος ο «χρυσός» κανόνας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Είναι γνωστό, πως η οδήγηση εν μέσω συνθηκών παγετού που διαμορφώνονται σε πολλές περιοχές της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένου και του λεκανοπεδίου Αττικής, ενόψει της κακοκαιρίας «Μήδεια», μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο «χρυσός» κανόνας είναι η κίνηση του αυτοκινήτου σας σε μειωμένη ταχύτητα ακόμα κι αν ο δρόμος έχει καθαριστεί από χιόνι, καθώς ο πάγος καραδοκεί δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ολισθηρό οδόστρωμα.

Κρίνεται λοιπόν απαραίτητο να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ελέγχοντας το δρόμο, επιλέγοντας να οδηγείτε σε σημεία που δεν έχουν πάγο και κρατώντας πάντα μεγάλη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα. Παράλληλα, αποφύγετε ανηφόρες και κατηφόρες που ενδεχομένως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών λειτουργήσουν ως «τσουλήθρες» για το όχημα σας.

Ωστόσο, αν τελικά το αυτοκίνητο γλιστρήσει κάπου διατηρήστε την ψυχραιμία σας και προσπαθήστε να το κατευθύνετε προς το πιο ασφαλές σημείο του δρόμου ή σε κάποιο σημείο που φαίνεται να μην έχει πάγο.

Καλό είναι επίσης πριν ξεκινήσετε να ελέγξετε το βάθος πέλματος του ελαστικού. Όσο μεγαλύτερο βάθος τόσο καλύτερος έλεγχος στον δρόμο. Επίσης, εάν έχετε φορέσει αλυσίδες στα ελαστικά αποφύγετε να πατάτε το φρένο απότομα και κρατήστε σταθερή πίεση.

Pronews