HomeΕΛΛΑΔΑΜπουκώρος (ΝΔ) κατά ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ

Μπουκώρος (ΝΔ) κατά ΣΥΡΙΖΑ για ΕΡΤ

Ξεφυλλίστε τη δικογραφία Καλογρίτσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Να ξεφυλλίσει τη δικογραφία Καλογρίτσα» προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρήστος Μπουκώρος, σχολιάζοντας νωρίτερα στην ολομέλεια τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης για επιχείρηση χειραγώγησης των ΜΜΕ και μετατροπή της ΕΡΤ σε κυβερνητικό φερέφωνο.

«Τελικοί κριτές της αντικειμενικότητας των ΜΜΕ είναι οι χρήστες, οι αναγνώστες, οι τηλεθεατές, οι ακροατές. Αυτό δεν αλλάζει και είναι το αποδεκτό στο σύγχρονο κόσμο. Έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για υποκειμενική ΕΡΤ η για ΜΜΕ που λιβανίζουν την κυβέρνηση, την ίδια ώρα που η δικογραφία Καλογρίτσα είναι στη Βουλή. Ξεφυλλίστε την. Να δείτε τι λέει και τι καταλογίζει στην παράταξή σας ο πρώην εκλεκτός σας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρόσθεσε: «Είναι εκείνος που προσπαθήσατε να τον κάνετε καναλάρχη, με αντίκρισμα βοσκοτόπια. Γιατί δεν πάτε στη δικογραφία, να δείτε τι σας καταλογίζει ο κ. Καλογρίτσας; Δεν σας απασχολεί όμως. Όπως δεν σας απασχολούν και οι καταγγελίες, κατά την αδειοδότηση των καναλιών, για μπροστινούς που θα ανέβαζαν το τίμημα. Όλα αυτά που ακούγαμε για Ιθάκες, για γάτες Ιμαλαΐων, όλα ήταν καλά καμωμένα και τώρα ξαφνικά τα ΜΜΕ έγιναν υποκειμενικά».

«Εμείς εδώ δεν έχουμε αστυνομία σκέψης. Έχουμε πλουραλισμό», είπε επίσης ο Χρήστος Μπουκώρος σημειώνοντας ότι η ΕΡΤ ήταν η πρώτη που «έπαιξε» την Ικαρία και πρόσθεσε: Τι σας είπε προηγουμένως ο υπουργός καταλάβατε; Όσοι βλέπουν ΕΡΤ flix σήμερα, βλέπανε επί των ημερών σας συνολικά ΕΡΤ. Αυτό σας είπε. Πολύ βαρύ. Η ΕΡΤ έχει σήμερα μεγαλύτερη τηλεθέαση διότι κάνει βήματα».

Ο κ. Μπουκώρος αναφέρθηκε και στο ανώνυμο σημείωμα οδηγιών στην ΕΡΤ. «Τι στιβαρή αντιπολίτευση είναι αυτή; Ένα ανυπόγραφο σημείωμα σε έναν πίνακα ανακοινώσεων, μπορεί να γίνεται πρώτο επιχείρημα για τη χθεσινή κυβέρνηση και σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση; Ένα ανυπόγραφο κείμενο το οποίο μπορεί να τυπωθεί παντού και να το αναρτήσει οποιοσδήποτε οπουδήποτε; Μπορεί να έχετε τέτοια επιχειρήματα και να αναρωτιέστε μετά γιατί πάνε στραβά οι δημοσκοπήσεις σας;», είπε επίσης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και αναρωτήθηκε σε τι διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας για τις οπτικοακουαστικές υπηρεσίες. «Σε τι διαφωνείτε; Διαφωνείτε ότι πρέπει να μπουν περιορισμοί στις διαφημίσεις; Ότι πρέπει να προστατεύονται οι ανήλικοι από ανθυγιεινές τροφές και από καπνικά προϊόντα; Σε τι διαφωνείτε – ότι ο υπουργός αφαιρεί τον φόρο 5% από τα περιφερειακά κανάλια και τον μεταβιβάζει στις πλατφόρμες και στα έσοδα τους που προέρχονται από ελληνικό κοινό; Ποιος παίρνει από τους μεγάλους και δίνει στους μικρούς, σε αυτή την περίπτωση;», είπε ο κ. Μπουκώρος.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τις διατάξεις σχετικά με την στήριξη των ΜΜΕ, είπε: Εσείς δηλαδή μας λέτε ότι μπορεί να υπάρξει προλεταριάτο χωρίς εργοστάσιο. Μας λέτε ότι μπορεί να υπάρξουν εργαζόμενοι στα ΜΜΕ χωρίς ΜΜΕ. Τώρα σας έπιασε ο πόνος για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ. Τεσσεράμισι χρόνια ήσασταν κυβέρνηση. Ξέρετε που κατρακύλησαν οι μισθοί στα ΜΜΕ; σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα. Ξέρετε που έφτασε η ανεργία στα ΜΜΕ; Σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα.

Αλλά και για τον ορισμό διοίκησης στην ΕΡΤ από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο Χρήστος Μπουκώρος σχολίασε: Τι ωραία ιδέα αλήθεια! Πώς δεν την είχατε υλοποιήσει 4,5 χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση; Τι ωραία ιδέα! Πόσο προωθημένη ιδέα; Γιατί δεν προτείνατε ως κυβέρνηση; Δεν προλάβατε; Σας είπε ο υπουργός ότι και το Αθηναϊκό Πρακτορείο και η διοίκηση της ΕΡΤ και γενικά οι διοικήσεις οργανισμών υπό την εποπτεία του κράτους, καλύπτονται μετά από ανοιχτούς διαγωνισμούς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση