HomeHL-9Νέο κρούσμα σε εργαζόμενο νοσοκομείου της Κρήτης

Νέο κρούσμα σε εργαζόμενο νοσοκομείου της Κρήτης

Θετικός ένας τραυματιοφορέας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε εργαζόμενο νοσοκομείου της Κρήτης σημαίνοντας συναρμό στους υγειονομικούς φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για έναν τραυματιοφορέα στο Βενιζέλειο Ηρακλείου ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου, Κ. Τερζάκης, σήμερα το πρωί ανακοινώθηκε πως ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είναι θετικός.

«Ο τραυματιοφορέας δεν είχε κανένα σύμπτωμα. Εντοπίστηκε στα τεστ που υποβάλλονται συχνά οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου. Μόλις ανακοινώθηκε πως ήταν θετικός η γιατρός που έχει αναλάβει όλη τη διαχείριση των κρουσμάτων κορωνοϊού επιλήφθηκε της κατάστασης», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τερζάκης.

Ο τραυματιοφορέας είναι καλά στην υγεία του και θα παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Παράλληλα, έχουν ήδη ιχνηλατηθεί οι επαφές του και έχουν τηρηθεί όλα τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας.

5 στις ΜΕΘ – 10 στις κλίνες covid-19

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή στις ειδικές μονάδες covid-19 του Βενιζέλειου νοσοκομείου νοσηλεύονται 10 συνολικά άνθρωποι ενώ στις ΜΕΘ βρίσκονται διασωληνωμένοι 5 ασθενείς.

«Το νοσοκομείο είναι έτοιμο για την διαχείριση και αυτού του κύματος της πανδημίας. Ήδη στις κλίνες βρίσκονται 10 άτομα και 5 στις ΜΕΘ. Οι 10 άνθρωποι βρίσκονται στη μία από τις δύο πτέρυγες που έχουμε στο νοσοκομείο για ασθενείς κορωνοϊού. Η δεύτερη είναι κλειστή και θ’ ανοίξει μόνο όταν και εφόσον χρειαστεί», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τερζάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση