HomeHL-9Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 87χρονου – Δε σχετίζεται με τον εμβολιασμό του

Τι έδειξε η νεκροψία για το θάνατο του 87χρονου – Δε σχετίζεται με τον εμβολιασμό του

Η ανακοίνωση του ΠαΓΝΗ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο θάνατος του 87χρονου δε σχετίζεται με τη χορήγηση της 2ης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού όπως έδειξαν τα ευρήματα από τη νεκροψία νεκροτομή που διενεργήθηκε.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν εντοπίστηκαν ευρήματα που να συνηγορούν σε αναφυλακτική αντίδραση ή άλλης, σχετιζόμενης με τον εμβολιασμό.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου αναφέρει:

«Σύμφωνα με τα ευρήματα της Νεκροψίας – Νεκροτομής, σε σχέση με την απώλεια του συμπολίτη μας Φ.Α. ετών 87, λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό του, η απώλεια του οφείλεται, σε στένωση στεφανιαίων αγγείων και υπετροφική καρδιοπάθεια ενώ δεν διαπιστώθηκε εύρημα που να συνηγορεί σε αναφυλακτική αντίδραση ή άλλης, σχετιζόμενης με τον εμβολιασμό.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του»

Υπενθυμίζεται ότι ό άτυχος 87χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο ΠαΓΝΗ, οχτώ λεπτά μετά το εμβολιασμό του έναντι της covid-19.

Ο ηλικιωμένος καθόταν στην αναμονή μετά το εμβολιασμό και ξαφνικά έπεσε κάτω. Οι γιατροί έτρεξαν έγινε ανάταξη και πριν προλάβουν να τον μεταφέρουν στη ΜΕΘ, υπέστη δεύτερη ανακοπή και πέθανε.

Η πρώτη εκτίμηση που γίνεται σύμφωνα με την ert.gr, είναι ότι ο θάνατός του οφείλεται σε άλλους λόγους, δεν σχετίζεται με τον εμβολιασμό, ούτε οφείλεται σε αλλεργικό αναφυλακτικό σοκ.

Εκτιμούν ότι πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο που συνέπεσε χρονικά με τον εμβολιασμό, σημειώνοντας ότι επιστημονικά δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ θάνατος μετά από οποιοδήποτε εμβολιασμό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση