HomeHL-TOPΜε προβλήματα η επέλαση της «Μήδειας» από την Κρήτη

Με προβλήματα η επέλαση της «Μήδειας» από την Κρήτη

Στα «λευκά» αρκετές περιοχές του νησιού - Προσπάθειες να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι- Κλειστά σήμερα και αύριο τα σχολεία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα «λευκά» έχει ντύσει αρκετές περιοχές του νησιού η κακοκαιρία «Μήδεια», η οποία κάνει αισθητή την παρουσία της τις τελευταίες ώρες στην Κρήτη, χωρίς να λείπουν τα προβλήματα.

Οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων της Κρήτης βρίσκονται σε εγρήγορση ενώ σε πολλές περιπτώσεις χρειάστηκε η συμβολή τους με τους πολίτες να καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σήμερα.

Η αδιάκοπη χιονόπτωση στο Οροπέδιο Λασιθίου, επιβάλει τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, για τους οδηγούς, ενώ και εντός του Οροπεδίου η μετακίνηση λόγω της χιονόπτωσης, είναι δύσκολη.

oropedio-nyxta-16

siganos-16

(Οροπέδιο Λασιθίου: Φωτογραφίες- Σιγανός)

Παράλληλα παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση όπως στo Mαρμακέτων όπου μετέβη συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της βλάβης. Το βράδυ επίσης σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση πριν την Κερά προς Λασίθι. Αυτή τη στιγμή υπάρχει διακοπή ρεύματος σε όλο το νότιο τμήμα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, από Άγιο Κωνσταντίνο έως Κάτω Μετόχι.

kera-katolisth

Το Λασίθι είναι και θα παραμείνει ανοιχτό τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

oropedio-new

or-16

deddhe-mhdeia

oropedio-mhdeia-stef-2

Ανάλογη εικόνα και στα τα Ανώγεια όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ανωγείων, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι δρόμοι να είναι ανοικτοί, ώστε πέρα των δημοτών να μπορέσουν να κινούνται απρόσκοπτα και οι κτηνοτρόφοι προς τα κοπάδια τους.

Φωτογραφίες: Eλευθερία Χόνδρου -Ανώγεια

Χρειάζεται πολύ προσοχή κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες μιας και ο παγετός αποτελεί τη μεγαλύτερη παγίδα για πεζούς και οχήματα.

anwgeia-xioni

Παράλληλα ο κ. Κεφαλογιάννης ότι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες όταν βρίσκονται κάτω από δέντρα διότι λόγω του χιονιού που έχει επικαθήσει πάνω στα κλαδιά υπάρχουν πτώσεις τόσο κλαδιών όσο και δέντρων.
συνεργεία του δήμου Ανωγείων πραγματοποίησαν απεγκλωβισμούς αρκετών οχημάτων τα οποία είχαν κολλήσει στο χιόνι ή είχαν εκτραπεί της πορείας τους.

anwgeia-mhdeia

anwgeia-mhdeia-vrady-4

zwgrafia-anwgeia

(Φωτογραφία-Ανώγεια- Σωκράτης Κεφαλογιάννης)

Στο μεταξύ τα ορεινά του δήμου Αμαρίου και τα χωριά της ορεινής περιοχής έχουν καλυφθεί από το χιόνι ενώ τα μηχανήματα του δήμου παραμένουν σε κίνηση ώστε ο κεντρικός δρόμος για Ρέθυμνο να παραμείνει ανοικτός και οι προσπάθεια όλων είναι στραμμένη προς αυτήν την κατεύθυνση» ενώ σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στο δίκτυο της ΔΕΗ στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα σε Αλικιανό, Σκηνέ, Πρασέ, Σέμπρων και Ομαλό και στις γύρω περιοχές στην Δ.Ε. Μουσούρων.

Ανάλογα προβλήματα εντοπίστηκαν και στον Δήμο Βιαννου.

vianns-mhdeia-3

O μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου Μαλεβιζίου χρειάστηκε να επιχειρήσει στις ορεινές περιοχές του Δήμου προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο

Η θερμοκρασία στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, έχει πέσει από το πρωί αισθητά, με τον υδράργυρο ακόμη και στις παραθαλάσσιες περιοχές να υποχωρεί κάτω από τους 6βαθμούς κελσίου, τις απογευματινές ώρες.

Τα σχολεία όπως ανακοινώθηκε από την περιφέρεια Κρήτης αλλά και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστά σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ θα διατηρηθούν στην Κρήτη οι χιονοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ μετά τις μεσημβρινές ώρες, βαθμιαία, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση