HomeΚΡΗΤΗΚινητοποίηση ΠΑΜΕ στο Aldemar

Κινητοποίηση ΠΑΜΕ στο Aldemar

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες η επιτροπή αγώνα επισιτισμού-τουρισμού του ΠΑΜΕ στο ξενοδοχείο Royal Mare του ομίλου Aldemar, με αφορμή την απαράδεκτη καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων και την επιβολή υποχρεωτικών αδειών άνευ αποδοχών σε εργαζόμενούς της.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους ξενοδοχοϋπάλληλους της Aldemar, να παλέψουν οργανωμένα ενάντια στη μη καταβολή των δεδουλευμένων, ενάντια στις υποχρεωτικές άδειες. Να βάλουν φρένο στο τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων τους, στο καθεστώς γαλέρας. Κατήγγειλαν την συμβιβασμένη εργοδοτική πλειοψηφία της Διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποία σε συνεδρίαση του ΔΣ στις 3/7, μετά από αναφορά των εκλεγμένων συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για τα προβλήματα στην Aldemar απάντησαν ότι «δεν γνωρίζουν τίποτα», την ώρα που έχουν εκλεγμένα μέλη που εργάζονται στην επιχείρηση! Είναι εκείνοι που υπέγραψαν μείωση 5% το 2014 και αύξηση 2% το 2015, που έρχεται πάνω στις μειώσεις του 15% που οι ίδιοι είχαν υπογράψει, όπως και την κατάργηση του 8ωρου-5ήμερου.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ συναντήθηκαν με εκπρόσωπο της εταιρίας, ο οποίος πρόβαλε σα δικαιολογία για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τη μειωμένη τουριστική κίνηση στο ξενοδοχείο, αλλά και την έλλειψη χρημάτων, την ίδια στιγμή που το ξενοδοχείο έχει μεγάλα ποσοστά πληρότητας!

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους εργαζόμενους της Aldemar να διεκδικήσουν:

· Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων.

· Άμεση ανάκληση όλων των υποχρεωτικών αδειών.

· Να πληρωθούν κανονικά οι εργαζόμενοι στους οποίους επιβλήθηκαν υποχρεωτικές άδειες.

PAME ALDEMAR 3 PAME ALDEMAR

Διαφήμιση
Διαφήμιση