HomeHL-EconomyΘεόδωρος Σκυλακάκης: Κλειδί για την επόμενη ημέρα η διάσωση θέσεων εργασίας

Θεόδωρος Σκυλακάκης: Κλειδί για την επόμενη ημέρα η διάσωση θέσεων εργασίας

Η Επιστρεπτέα δεν έχει πάει σε αποθησαύριση σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Μέτρα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζήτησε από το ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Σε αυτή την άσκηση δεν πρέπει να ξεχνάμε και τους εργαζόμενους. Δεν είμαστε εδώ μόνο για τις επιχειρήσεις. Είμαστε προπαντός για τους εργαζόμενους αυτού του τόπου» σημείωσε.

 Μιλώντας στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στα μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και εστίασε στην ανάγκη στήριξης όσων έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες από την πανδημία.
«Για να είμαστε δίκαιοι στο μέτρο των παγίων δαπανών θα αφαιρεθούν όλες οι ενισχύσεις που έχει κάποιος λάβει. Έτσι θα έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ανθρώπους που πράγματι έχουν πληγεί» σημείωσε.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως «ειδικά σε σχέση με την Επιστρεπτέα Προκαταβολή δεν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έχει πάει σε αποταμίευση ή αποθησαύριση γιατί όσοι έχουν μπει, έχουν πάρει δεσμεύσεις με την διατήρηση θέσεων εργασία.

Για παράδειγμα στην Επιστρεπτέα 5 έχουν λάβει δέσμευση για διατήρηση των θέσεων εργασίας στα προ της κρίσης επίπεδα μέχρι τον Ιούνιο».

Προσέθεσε πως «αυτή η δέσμευση σε συνδυασμό με το ότι κάθε φορά η Επιστρεπτέα πηγαίνει και χρηματοδοτεί τη μείωση του τζίρου με συγκεκριμένο αλγόριθμο με κάνει να θεωρώ μάλλον δύσκολο οι επιχειρήσεις αυτές να αποθησαύρισαν».

Σημείωσε δε πως «μπορεί αυτό να έχει να κάνει συμβεί σε περιπτώσεις δανείων, που πράγματι να πήγαν σε επιχειρήσεις που είχαν ταμειακά διαθέσιμα.

Αυτό μπορεί να έχει συμβεί, δεν μπορώ να το αρνηθώ με δεδομένο πως υπάρχει μια αύξηση καταθέσεων και μόνο ένα μέρος μπορεί να προέρχεται από την αναβολή επενδύσεων».

Από το Κίνημα Αλλαγής ο Μιχάλης Κατρίνης εστίασε στη δικαιότερη κατανομή πόρων και στην ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοιού.

Παράλληλα σημείωσε πως η Επιστρεπτέα Προκαταβολή είναι ένα πραγματικό μέτρο που πάει στην οικονομία, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα πόσα από τα χρήματα που έχουν δοθεί έχουν πραγματικά αξιοποιηθεί για τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την αποπληρωμή υποχρεώσεων ή απλά έχουν συσσωρευθεί ως ταμειακά διαθέσιμα και δεν αξιοποιούνται.

Απευθυνόμενος στον αναπληρωτή υπουργό τόνισε πως «το λέω αυτό γιατί στον πέμπτο κύκλο της Επιστρεπτέας το 1.5 δισεκατομμύριο το μετατρέψαμε σε 1.1 δισεκατομμύριο με τους κόφτες που βάλατε και τα άλλα 400 εκατομμύρια που περισσέψαν τα βαφτίσαμε Επιστρεπτέα 6».

Για να υπογραμμίσει πως τα χρήματα αυτά πρέπει να τα πάρουν οι επιχειρήσεις που έχουν πραγματική ανάγκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση