HomeHL-SportsToν ΟΦΗ τον «πληγώνει» το άδειο «Γεντί Κουλέ»

Toν ΟΦΗ τον «πληγώνει» το άδειο «Γεντί Κουλέ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι Κρητικοί παίρνουν «δύναμη» από τον κόσμο τους, όμως οι άδειες εξέδρες του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» φαίνεται πως το έχουν μετατρέψει στη φετινή τους «αχίλλειο πτέρνα»

Την ήττα με 2-1 γνώρισε χθες  ο ΟΦΗ από τον Βόλο, αποτέλεσμα που προκάλεσε τριγμούς στους Κρητικούς.

Πλέον σε 9 παιχνίδια του στο 2021 έχει ρεκόρ 1-1-7, το «τρένο» των play off τον έχει προσπεράσει και στο Ηράκλειο δεν πατάνε καλά.

Ως μεγάλο της πρόβλημα είναι το επιθετικό κομμάτι, καθώς το γκολ που σημείωσε ο Καστάνιος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν το πρώτο της ομάδας μετά από έξι αγώνες που παρέμενε «άσφαιρη», ενώ την ίδια στιγμή αποτυπώθηκε πως δεν εκμεταλλεύεται τον παράγοντα έδρα.

Ισως μάλιστα εδώ να βρίσκεται το «κλειδί» στο πώς κυλά η τρέχουσα σεζόν, αφού στον ΟΦΗ έχουν πάψει να.. πνίγουν τον αντίπαλο όταν εκείνος παρατάσσεται στο «Γεντί Κουλέ».

Σίγουρα σε ορισμένα ματς στάθηκαν άτυχοι όπως σε εκείνα με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό που δέχθηκαν στις καθυστερήσεις το γκολ της ισοφάρισης, ενώ πάντα στη φετινή πραγματικότητα των Κρητικών θα πρέπει να μπαίνει η λέξη «τραυματισμοί», καθώς έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά.

Παίκτες τους κλειδιά όπως οι Ναμπί, Βαζ, Σολίς, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν και Τσιλιανίδης έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά (ο τελευταίος λίγο μετά την επιστροφή του από τους χιαστούς που υπέστη πέρσι) και γενικότερα επικρατεί μία έντονη σχετική κακοδαιμονία.

Μήπως όμως το μεγάλο «αγκάθι» αφορά τις άδειες εξέδρες;

Από τα ενδότερα του οργανισμού ουκ ολίγες φορές έχουν σταθεί στην απουσία του 12ου παίκτη τους, που δεν είναι άλλος από τον κόσμο.

Το «Γεντί Κουλέ» έχει κατά καιρούς αποδειχθεί «κολαστήριο» για τον οποιοδήποτε αντίπαλο και συχνά δίνει «φτερά» στους παίκτες του ΟΦΗ, που εύλογα παίζουν εκεί με άλλον αέρα.

Ας θυμηθούμε τα εκεί πεπραγμένα της ομάδας στην περσινή κανονική διάρκεια και ας τα συγκρίνουμε με τη φετινή, ενώ το μέτρο σύγκρισης μας δεν είναι το μίνι πρωτάθλημα των play off.

Ο ΟΦΗ είχε εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή του συμμετοχή και μόνο με την παρουσία του στο τουρνουά και έκανε «πειράματα» αφού ήταν ουσιαστικά χωρίς κίνητρο.

Για αυτό και θα μείνουμε στη regular season, όπου εκείνη της περασμένης σεζόν άρχισε και τελείωσε με φιλάθλους στα γήπεδα, πριν η Ελλάδα και ευρύτερα ο κόσμος όλος βυθιστεί στην αβεβαιότητα της πανδημίας του Covid -19.

Οι Κρητικοί λοιπόν ολοκλήρωσαν την κανονική διάρκεια της περιόδου 2019/20 με 8 νίκες στα 13 παιχνίδια τους στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ενώ γνώρισαν 3 ήττες και παραχώρησαν 2 ισοπαλίες.

Μεταξύ άλλων πραγματοποίησαν ορισμένες εξαιρετικές εμφανίσεις π.χ. στο 4-1 επί του Πανιωνίου ή στο 3-1 που κέρδισαν Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικό, ενώ επικράτησαν και της ΑΕΚ.

Την ίδια στιγμή έχασαν από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Βόλο (αναγορεύεται πλέον στον κακό τους δαίμονα), ενώ το 1-1 με τον Παναθηναϊκό διαμορφώθηκε λίγο πριν το φινάλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα.

Στα 13 εκεί ματς τους σημείωσαν 22 τέρματα και δημιούργησαν αθροιστικά 175 τελικές, κατά μέσο όρο 13,4 σε κάθε παιχνίδι και για κάθε αντίπαλο η έξοδος στο «Γεντί Κουλέ» προκαλούσε… πονοκέφαλο.

Αλλωστε εκτός από τον Γιώργο Σίμο και τους παίκτες του είχε σε κάθε ματς να… αντιμετωπίσει και μίνιμουμ 4.500 φίλους του ΟΦΗ, που δημιουργούσαν μία εκρηκτική ατμόσφαιρα.

Μετά το πρώτο lock down όμως οι αγώνες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Στα play off δεν έκανε κάποια διαφορά, αφού η ομάδα δοκίμασε πρόσωπα και σχήματα, δεν «κυνηγούσε» κάτι αφού είχε «κλειδώσει» ένα «εισιτήριο» για το Europa League και το 0-2-8 που έκανε για ρεκόρ πέρασε ανώδυνα.

Και σωστά.

Η φετινή σεζόν ξεκίνησε εκ νέου με άδειες εξέδρες και στην πρεμιέρα ο ΟΦΗ παραχώρησε 1-1 στον Παναιτωλικό. Λίγες ημέρες πριν τον αγώνα με τον Απόλλωνα Λεμεσού και το μυαλό όλων βρίσκονταν (και λογικά) εκεί.

Ακολούθησαν ορισμένοι σοβαροί τραυματισμοί (π..χ. Βαζ, Ναμπί), τα παιχνίδια με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό όπου προείπαμε παραπάνω πως το τελικό 2-2 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με τα γκολ των Γούτα, Μακέντα αντίστοιχα, η ήττα από τον Ολυμπιακό και μόλις στα τέλη του Νοεμβρίου ήρθε η εκεί πρώτη νίκη (2-1 τον  ΠΑΣ Γιάννινα).

Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού στα 7 ματς που ακολούθησαν γνώρισε 6 ήττες (!) και επικράτησε μόνο της Λαμίας, κάτι που σημαίνει πως το φετινό εντός έδρας ρεκόρ του είναι 2-3-7!

Δηλαδή το περσινό ποσοστό νικών του στο Ηράκλειο ήταν 61,5% και το φετινό μόλις 16,6%, ενώ αν προσθέσουμε και τα play off θα δούμε πως «τρέχει» σερί 2-5-10!

Ομως δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα, αλλά η εικόνα που προβληματίζει.

Ορθώς αν δεν είχε ισοφαριστεί στο τέλος των αγώνων του με Ατρόμητο, Παναθηναϊκό ή δεν είχε ταλαιπωρηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς ίσως τώρα να λέγαμε γράφαμε άλλα και για αυτό στο Ηράκλειο έχουν πολλά ελαφρυντικά, όμως την ίδια στιγμή δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι έμειναν στο μηδέν στα 5 από τα 7 τελευταία τους παιχνίδια στο «Γεντί Κουλέ» για το πρωτάθλημα.

Από το περσινό νούμερο των 13,4 τελικών κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα σε κάθε εντός έδρας αναμέτρησή τους έχουν πέσει οριακά πάνω από τις 9 (9,16 για την ακρίβεια), αφού μετρούν 110 στα 12 μέχρι στιγμής παιχνίδια τους.

Παράλληλα σημείωσαν ως τώρα μόλις 10 γκολ (κάτω από 1 κατά μέσο όρο).

Τα παραπάνω αποτυπώνουν ανάγλυφα ότι ο ΟΦΗ όχι μόνο δεν εκμεταλλεύεται τον παράγονται έδρα, αλλά εκεί βρίσκεται η «αχίλλειος πτέρνα» του και είναι πολύ πιθανό αυτό οφείλεται στις άδειες εξέδρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση