HomePost It«Λύσεις και ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών»

«Λύσεις και ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών»

Ερώτηση Κεγκέρογλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο  Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο «Κίνημα Αλλαγής» και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά λύσεις και ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών.

 Αναλυτικά το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

«Οι Κυβερνητικές προθέσεις με το προωθούμενο νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από παραγωγούς και μικροπωλητές που υποστηρίζουν ότι αντί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα για το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές επιδιώκει την αλλαγή του χαρακτήρα των λαϊκών.

‘Όπως τονίζουν οι αγρότες παραγωγοί και οι ενώσεις τους, η είσοδος ιδιωτών και εταιρειών, στις λαϊκές αγορές ευνοεί τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το κέρδος των μεγαλεμπόρων σε βάρος των μικροπωλητών.

Επειδή ο θεσμός των λαϊκών αγορών είναι σημαντικός για την απευθείας διάθεση των παραγωγικών προϊόντων στους καταναλωτές και

Επειδή δεν έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση για να δρομολογηθούν λύσεις για τα προβλήματα που υφίστανται αλλά αντίθετα, προωθούνται επιλογές που πλήττουν παραγωγούς, επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές

Ερωτάστε κε. Υπουργέ:

-Προτίθεστε να προχωρήσετε σε ουσιαστικό διάλογο με τους παραγωγούς, τους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους τους για την προώθηση των βέλτιστων  λύσεων και τον εκσυγχρονισμό των λαϊκών αγορών;

-Αν ναι, ποιες πρωτοβουλίες θα αναλάβετε για το σκοπό αυτό;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση