HomeHL-WorldΚορωνοϊός – Ισραήλ: Ανησυχεί η αύξηση 40% σε σοβαρά περιστατικά μεταξύ των νέων

Κορωνοϊός – Ισραήλ: Ανησυχεί η αύξηση 40% σε σοβαρά περιστατικά μεταξύ των νέων

Περιορίζονται τα σοβαρά περιστατικά κορωνοϊού σε ηλικές άνω των 60 ετών στο Ισραήλ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σχεδόν το 75% των ασθενών που διαγνώστηκαν το Σαββατοκύριακο με τη νόσο Covid- 19 στο Ισραήλ, ήταν κάτω των 40 ετών, ενώ μόνο το 7% ήταν άνω των 60 ετών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας «Jerusalem Post» εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους καταγράφεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων σε νεότερες ηλικίες τις τελευταίες ημέρες.

H ιατρική κοινότητα καταγράφει μία πολύ ανησυχητική αύξηση σοβαρών περιστατικών της νόσου COVID-19 μεταξύ των νέων, σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε χθες στην δημοσιότητα από το Κέντρο Ενημέρωσης και Πληροφοριών για την Covid- 19.

«Υπάρχει μια σαφής μείωση των σοβαρών περιστατικών της ηλικιακής ομάδας 60 ετών και άνω», ανέφερε η έκθεση.

«Υπάρχει όμως αύξηση του αριθμού των ασθενών σε σοβαρή κατάσταση μεταξύ των νεότερων σε ηλικία ομάδων, η οποία, την περασμένη εβδομάδα, αποτελούσε περίπου το 40%».

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, σχεδόν το 75% των ατόμων που διαγνώστηκαν το Σαββατοκύριακο με κορωνοϊό, ήταν κάτω των 40 ετών, ενώ μόνο περίπου το 7% άνω των 60 ετών.

Την Κυριακή το πρωί, 1.008 ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση, καταγράφοντας μικρή αύξηση από την προηγούμενη ημέρα- 973 ήταν μεταξύ ζωής και θανάτου. Από τα σοβαρά περιστατικά, το 38% ήταν κάτω των 60 ετών.

Στην κορυφή του τρίτου πανδημικού κύματος, περίπου στις 20 Ιανουαρίου, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν μόνο 26%.

Αυτό σημαίνει ότι, τον τελευταίο μήνα έχει καταγραφεί στο Ισραήλ αύξηση κατά 53% στον αριθμό των σοβαρών περιστατικών κάτω των 60 ετών.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Συρίλ Κοέν, επικεφαλής του εργαστηρίου ανοσοθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan, αυτό συμβαίνει κυρίως για δύο λόγους: Από τη μία πλευρά, όσο περισσότερο προστατεύεται ο ηλικιωμένος πληθυσμός από το εμβόλιο, τόσο ευεπίφορος είναι στον ιό ο νεότερος σε ηλικία πληθυσμός.

Από την άλλη πλευρά, όπως τόνισε, αρχίζει να γίνεται κατανοητό ότι η βρετανική μετάλλαξη δεν είναι μόνο πιο μεταδοτική, αλλά πιθανότατα και πιο θανατηφόρα.

Η βρετανική μετάλλαξη , σύμφωνα με την έκθεση του ισραηλινού Κέντρου Ενημέρωσης και Πληροφοριών, έχει γίνει το επικρατέστερο στέλεχος στη χώρα.

Για την καθηγήτρια Γκαλία Ραχάβ, επικεφαλής της Μονάδας και Εργαστηρίων Λοιμωδών Νόσων στο Ιατρικό Κέντρο «Sheba», η γενετική αλληλουχία των εγκύων που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση από επιπλοκές του κορωνοιού, έδειξε ότι, η πλειονότητα μολύνθηκε από τη βρετανική μετάλλαξη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, μέχρι τώρα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ποσοστό θανάτων ασθενών κάτω των 19 ετών παραμένει χαμηλό.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χθες το πρωί το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, μόνο οκτώ ασθενείς, ηλικίας κάτω των 20 ετών, έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής από τη νόσο Covid.

Eπιπλέον, είκοσι δύο ασθενείς, ηλικίας 20 έως 29 ετών και 104 ασθενείς , από 30 έως 49 ετών, έχασαν την ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση