HomeHL-LifestyleΣπάνιο πορτρέτο της Αλίκης Βουγιουκλάκη -Με κατάμαυρα ίσια μαλλιά με αφέλειες

Σπάνιο πορτρέτο της Αλίκης Βουγιουκλάκη -Με κατάμαυρα ίσια μαλλιά με αφέλειες

Από τον Τάκη Διαμαντόπουλο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

O ταλαντούχος φωτογράφος Τάκης Διαμαντόπουλος δημοσίευσε στο προφίλ του στο Instagram ένα πορτρέτο της Αλίκης Βιουγιουκλάκη.

Η μεγάλη σταρ του ελληνικού κινηματογράφου είχε φωτογραφηθεί το 1985 για το περιοδικό «Πρόσωπα» από τον μετρ της φωτογραφίας Τάκη Διαμαντόπουλο. Μάλιστα, creative fashion director του περιοδικού εκείνη την εποχή ήταν ο Τάκης Τσαντίλης.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ποζάρει στον φωτογραφικό φακό κρατώντας ένα τσιγάρο στο χέρι και τα μαλλιά της είναι κατάμαυρα, ίσια με αφέλειες. Μια διαφορετική και ιδιαίτερη φωτογράφιση της ηθοποιού, η οποία τράβηξε την προσοχή μας.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν μία ηθοποιός είδωλο και αντιπροσωπεύει καλύτερα από κάθε άλλον ηθοποιό την «χρυσή εποχή» του εγχώριου κινηματογράφου, καθώς και μία περίοδο που έχει πολιτογραφηθεί στην κοινή συνείδηση ως η εποχή της αθωότητας και της ελπίδας.

Η σχέση του κοινού με τη Αλίκη ξέφυγε από τη σφαίρα του καλλιτεχνικού θαυμασμού και απέκτησε πολύ πιο οικεία κι ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που ο κόσμος την αποκαλούσε – και συνεχίζει να την αποκαλεί – με το μικρό της όνομα…

bovary.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση