HomePost ItΔήλωση Σ.Βαρδάκη για το αδιέξοδο των συσκέψεων για τις λαϊκές αγορές

Δήλωση Σ.Βαρδάκη για το αδιέξοδο των συσκέψεων για τις λαϊκές αγορές

«Εκτελούν παραγωγούς, αγρότες και εμπόρους λαϊκών αγορών»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά και την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των λαϊκών αγορών και των γ.γ. των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης δήλωσε:

«Από την αρχή της πανδημίας, η Κυβέρνηση ήταν απούσα και αδιάφορη να λύσει τα προβλήματα παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών, καθώς δεν στήριξε ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς και θεώρησε ότι έκανε το χρέος της, δίνοντας ψίχουλα παρηγοριάς στους πληγέντες και μάλιστα με καθυστέρηση, ξεχνώντας ότι πρόκειται για ανθρώπους με χαμηλά έως και πολύ χαμηλά εισοδήματα.
Τώρα η Κυβέρνηση επιλέγει να δώσει την χαριστική βολή στις λαϊκές αγορές οδηγώντας παραγωγούς, αγρότες, εμπόρους, εργαζόμενους σε αδιέξοδο.
Φαίνεται ότι το αυτί των αρμοδίων δεν ιδρώνει, παρά τις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας και κυρίως παρά τις αντιδράσεις και διαφωνίες της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων και των κατά τόπους Συλλόγους παραγωγών αγροτικών προϊόντων και πωλητών λαϊκών αγορών ολόκληρης της χώρας, για το επαίσχυντο νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε μετά από επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και των κατά τόπους συλλόγων, μετά και την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπροσώπων της κυβέρνησης και εκπροσώπων παραγωγών και εμπόρων των λαϊκών αγορών από όλη τη χώρα, κατέστη σαφές ότι η ΝΔ θα διατηρήσει τις βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου, οδηγώντας τη λαϊκή αγορά σε εξαφάνιση, αγνοώντας ακόμα και τον κοινωνικό της ρόλο.
Ο κ. Μητσοτάκης προχωρά σε διάλυση των λαϊκών αγορών, δίνοντας τη διαχείρισή τους σε ιδιώτες, ορίζοντας πλειστηριασμό των θέσεων, αδιαφορώντας πλήρως για τον ρόλο των παραγωγών και των εμπόρων λαϊκών αγορών, οι οποίοι αφενός στηρίζουν την Ελληνική διατροφή και οικονομία και αφετέρου συγκρατούν τις τιμές πώλησης των προϊόντων στις Πολυεθνικές και τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων.
Στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στον αγώνα όλων αυτών των ανθρώπων για επιβίωση και οι οποίοι για άλλη μια φορά βάλλονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση