HomeΕΛΛΑΔΑΉταν ο Άγιος Βαλεντίνος Έλληνας;

Ήταν ο Άγιος Βαλεντίνος Έλληνας;

Αν και πολλές από τις ιστορικές πληροφορίες για τη ζωή του Αγίου Βαλεντίνου είναι κάπως ασαφείς, μια κοινότητα Καθολικών στη Λέσβο έχει πει σε Έλληνα Δημοσιογράφο πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ήταν είτε Έλληνας, είτε Ελληνικής καταγωγής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάθε χρόνο τέτοια μέρα (με εξαίρεση φέτος λόγω πανδημίας), εκατομμύρια άνθρωπο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουυν τον έρωτα τους με λουλούδια και σοκολατάκια.

Χιλιάδες επισκέπτες, μάλιστα, ταξιδεύουν στη χώρα μας για να γιορτάσουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, γνωρίζοντας πως ένα κομμάτι» του Αγίου βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Λέσβου, στη Μυτιλήνη.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη σε Έλληνα Δημοσιογράφο, ο Λεων Κισκινής, ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας της Παναγίας στη Μυτιλήνη, λέει ότι μερικά από τα λείψανα του μάρτυρα είναι φυλαγμένα στην εκκλησία.

Υποστηρίζει ότι τα λείψανα του μεταφέρθηκαν από το Τέρνι της Ιταλίας στα τέλη του 19ου αιώνα από έναν Έλληνoιταλό ιερέα που ονομαζόταν Θεόδωρος Μπαρζίνι.

«Το ότι τα λείψανα του Αγίου βρίσκονται εδώ, δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού να τα προσκυνήσουν στις 14 Φεβρουαρίου.

Οι ντόπιοι έχουν αγκαλιάσει τον άγιο και τον θεωρούν προστάτη του έρωτα, ανεξαρτήτως θρησκευτικών δογμάτων», λέει ο πατέρας Κισκινής.

Σε μια εποχή όπου τα ποσοστά διαζυγίου αυξάνονται, είναι σημαντικό να έχουμε έναν άγιο αφιερωμένο στη χριστιανική αγάπη, προσθέτει ο Κισκινής.

Μάλιστα τονίζει πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο Άγιος Βαλεντίνος ήταν είτε Έλληνας, είτε είχε ελληνικές ρίζες, αφού τα λείψανά του βρίσκονται εδώ.

Έτσι, παρόλο που ο Βαλεντίνος δεν εμφανίζεται ιδιαίτερα στο Ορθόδοξο ημερολόγιο, οι ρίζες του επεκτείνονται στην Ελλάδα και τίποτα δεν θα σταματήσει τα ζευγάρια να γιορτάζουν την αγάπη τους στο όνομά του κάθε 14 Φλεβάρη.

 greekreporter.com

Διαφήμιση
Διαφήμιση