HomeHL-9Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μέχρι και ένα μέτρο το ύψος του χιονιού στα Τρίκαλα

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Μέχρι και ένα μέτρο το ύψος του χιονιού στα Τρίκαλα

Στα λευκά Κοζάνη, Ιωάννινα, Ξάνθη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία «Μήδεια» έκανε αισθητή την παρουσία της. Η «ψυχρή» επέλαση για την οποία είχαν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι τις προηγούμενες ημέρες έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες έχουν ντυθεί στα «λευκά» ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να κορυφωθεί η πρώτη φάση της.

Χιονισμένο τοπίο αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής οι κάτοικοι με το θερμόμετρο να δείχνει -4 βαθμούς Κελσίου μέσα στο κέντρο της Ξάνθης. Όπως αναφέρει το xanthinea, το χιόνι σκέπασε κυριολεκτικά τα πάντα, με τους δρόμους να ασπρίζουν και τις οροφές των σπιτιών να καλύπτονται από χιόνι.


Μάλιστα τα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους και στην παραλιακή ζώνη, με το Λιμάνι των Αβδήρων να σκεπάζεται επίσης από χιόνι, ενώ παρόμοια εικόνα υπάρχει και στις υπόλοιπες παραλίες της ΠΕ Ξάνθης.


Που χρειάζονται αλυσίδες στην Ξάνθη

Ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω των 3,5 τόνων, στα κάτωθι σημεία:

  • Εγνατία Οδό
  • Εθνική Οδό Κομοτηνής – Πόρτο Λάγους – Ξάνθης
  • Εθνικό Οδό Ξάνθης – Καβάλας
  • Εθνική Οδό Ξάνθης – Δράμας
  • Εθνική Οδό Ξάνθης – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:

  • Εθνική Οδό Ξάνθης – Εχίνου, από το 8ο χλμ.
  • Οδικό δίκτυο Δήμου Μύκης
  • Εθνική Οδός Νέας Κεσσάνης Πόρτο Λάγος
  • Εθνική Οδός Ξάνθης – Δράμας, από 8ο χλμ έως τα όρια με το νομό Δράμας
  • Οδικό δίκτυο οικισμών Αβδήρων, Ευλάλου, Άβατου, Εράσμιου, Μαγγάνων, Δέκαρχου, Μέλισσας και Κυψέλης

Η «Μήδεια» έντυσε στα ολόλευκα και την Καρδίτσα

Μια διαφορετική ημέρα ξημέρωσε και για την Καρδίτσα αλλά και γενικότερα για όλο το νομό αφού η πυκνή χιονόπτωση που ξεκίνησε με από αργά το βράδυ του Σαββάτου απέδωσε …καρπούς και το ξημέρωμα βρήκε την πρωτεύουσα του νομού ολόλευκη απ’ άκρη σε άκρη.


Σύμφωνα με το karditsalive το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 15 εκατοστά χιονιού στην πόλη της Καρδίτσας ενώ σε υψόμετρο 700 μέτρων το χιόνι αγγίζει τα 35 εκατοστά. Η θερμοκρασία στην πόλη είναι στους -2 βαθμούς και στα ορεινά στους -6.


Η κυκλοφορία σε όλο το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Π.Ε. Καρδίτσας γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες -όπου είναι εφικτό- ενώ υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νομού άνω των 3,5 τόνων από τις 02.00 τη νύχτα.

Mε πολύ χιόνι ξύπνησε η πόλη της Κοζάνης

Στους -9 και με πολύ χιόνι ξύπνησε και η πόλη της Κοζάνης. Οι παρακάτω εικόνες και βίντεο είναι από διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης και από το βράδυ του Σαββάτου.


Πυκνό χιόνι και χαμηλές θερμοκρασίες στα Ιωάννινα

Στην πόλη των Ιωαννίνων άρχισε λίγο μετά τις 8 το πρωί η χιονόπτωση, ενώ πυκνό χιόνι πέφτει απο τα μεσάνυχτα στις περιοχές του Μετσόβου, της Κόνιτσας, του Ζαγορίου,του Πωγωνίου και των Τζουμέρκων. Μηχανήματα των Δήμων και της Πολιτικής Προστασίας δουλεύουν ασταμάτητα για να μείνει ανοικτό το επαρχιακό δίκτυο.


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη vaso (@vaso.image)


Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα από τα 1200 μέτρα και πάνω και στην συνέχεια το χιόνι κατέβηκε σε χαμηλότερα υψόμετρα.


Στην ορεινή Άρτα σε κλειό χιονοπτώσεων βρίσκονται 7 χωριά και 40 οικισμοί στο Δήμο Γεωργίου Καραισκάκη όπου τα μηχανήματα του Δήμου βρίσκονται στο δρόμο απο τα μεσάνυχτα. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ηπειρο.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση