HomeHL-9Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πότε και πού θα ρίξει χιόνια

Κακοκαιρία στην Κρήτη: Πότε και πού θα ρίξει χιόνια

Τι λέει στο cretapost ο γνωστός μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Βροχές, χιόνια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που πλήττει τα τελευταία 24ωρα την Ελλάδα και αναμένεται από σήμερα το βράδυ να κάνει την εμφάνισή της και στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, η αρχή θα γίνει από σήμερα το απόγευμα με κάποιες βροχές ενώ αναμένεται να κορυφωθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ο καιρός για σήμερα

«Από σήμερα θα αρχίσει να μας επηρεάζει κι εμάς η κακοκαιρία. Αλλάζει ο καιρός και γίνεται πιο χειμερινός. Εμείς σήμερα ξεκινάμε με μία καλή ημέρα. Θα έχει νοτιάδες έντασης 3-4 μποφόρ και ηλιοφάνεια το πρωί με λίγες νεφώσεις αργότερα. Η θερμοκρασία θα προλάβει ν’ ανέβει στους 16 βαθμούς Κελσίου και ίσως να φτάσει και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν σταδιακά οι νεφώσεις να πυκνώνουν από τα δυτικά της Κρήτης και θα σημειωθούν οι πρώτες ήπιες βροχές.

Σταδιακά, μέχρι το βράδυ, θα επεκταθούν οι βροχές και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Από το απόγευμα και μετά θα μπει το βόρειο ρεύμα με αποτέλεσμα να ενισχυθούν οι βοριάδες με την ένταση να φτάνει στα 5 με 6 μποφόρ ενώ το βράδυ στα πελάγη θα φτάσουν και στα 8 μποφόρ», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο Μανώλης Λέκκας.

Η κορύφωση της κακοκαιρίας

Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται η κορύφωση της κακοκαιρίας ενώ μέχρι στιγμής τα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης ενώ ενδέχεται να χιονίσει και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

«Για Δευτέρα και Τρίτη περιμένουμε πως θα έρθει η ψυχρή μάζα που θα φέρει βροχές στις βόρειες περιοχές της Κρήτης. Κατά τόπους θα είναι έντονες ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποια καταιγίδα.

Στα ορεινά θα ξεκινήσουν οι χιονοπτώσεις που το πρωί της Δευτέρας θα σημειωθούν σε υψόμετρο άνω των 1.200 μέτρων ωστόσο από το βράδυ φαίνεται να χαμηλώνουν υψόμετρο. Ενδεχομένως την Τρίτη να δούμε χιόνια, χιονονιφάδες ή χιονόνερο και στα πεδινά», επεσήμανε σχετικά ο κ. Λέκκας ενώ παράλληλα τόνισε πως θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκασίας.

«Αυτό το διήμερο θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. Τη Δευτέρα οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Από Τρίτη μάλιστα περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη πτώση στις θερμοκρασίες καθώς στις ορεινές θα πλησιάσουν τους 0 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, αρκετά ενισχυμένοι θα είναι αυτό το διήμερο και οι βοριάδες που θα έχουν ένταση 7 με 8 μποφόρ», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Λέκκας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από την Τετάρτη φαίνεται πως τα φαινόμενα θα υποχωρούν σταδιακά ενώ θα εξασθενίσουν και οι βοριάδες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση