HomeΕΛΛΑΔΑΚορωνοϊός: Στα 13.532 τα νέα κρούσματα στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Στα 13.532 τα νέα κρούσματα στην Ιταλία

Κατέληξαν 311 άνθρωποι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 13.532 και 311 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 290.534 διαγνωστικά τεστ, το 4,6% των οποίων προέκυψε θετικό. Χθες τα περιστατικά ήταν 13.908, με 316 νεκρούς. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, στην χώρα οι μολύνσεις είναι 2.710.819 και 93.356 έχασαν την μάχη με τον θάνατο. Στις ΜΕΘ της Ιταλίας, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, σήμερα βρίσκονται 33 λιγότεροι ασθενείς, και 236 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα (ο οποίος παρέμεινε και στην νέα κυβέρνηση Ντράγκι) σε μήνυμά του μέσω Facebook, υπογράμμισε: «Η καταπολέμηση της πανδημίας δεν σταματά. Η διάδοση των μεταλλάξεων του κορονοϊού επιβάλλει ύψιστη προσοχή. Για τον λόγο αυτό υπέγραψα μόλις νέα απόφαση η οποία παρατείνει τους περιορισμούς, σε ό,τι αφορά τις εισόδους από την Βραζιλία. Επιτρέπεται η επιστροφή στην Ιταλία μόνον σε όσους διαμένουν μόνιμα στην χώρα μας, ή σε άλλες, εξαιρετικές περιπτώσεις».

Ο Σπεράντσα, τέλος, πρόσθεσε ότι «η Ιταλία επέβαλε και υποχρεωτικό τεστ, με προληπτική απομόνωση, στους πολίτες που εισέρχονται στην χώρα από την Αυστρία, όπου κυκλοφορεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση