HomeHL-9Θάνατος μικρού Δημήτρη: Αθωωτική η απόφαση για τους παιδίατρους

Θάνατος μικρού Δημήτρη: Αθωωτική η απόφαση για τους παιδίατρους

Στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αθώες και οι τέσσερις παιδίατροι, τρεις του νοσοκομείου Ρεθύμνου και μία ιδιώτης, κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελειοδικών Χανίων, οι οποίες κατηγορούνταν για ιατρική αμέλεια για τον θάνατο ενός τρίχρονου παιδιού τον Μάιο του 2014.

Οι τρεις από τις τέσσερις παιδιάτρους είχαν αθωωθεί και πρωτόδικα, όμως είχε ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης από τον Εισαγγελέα Εφετών και κάθισαν εκ νέου στο εδώλιο, σε μια δίκη που διήρκεσε τρεις μέρες και ολοκληρώθηκε χθες στα Χανιά.

Η υπόθεση αφορούσε την εισαγωγή του μικρού Διονύση στην παιδιατρική κλινική το βράδυ της 7ης Μαΐου 2014 με τους γονείς του να κατηγορούν τους γιατρούς για αμέλεια, όταν το παιδί έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της 9ης Μαΐου 2014 μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας του. Η ιατροδικαστική εξέταση δεν είχε δείξει τότε αιτία θανάτου.

Το δικαστήριο αθώωσε και τις τέσσερις παιδιάτρους τελικά, ενώ και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν αθωωτική, εκτιμώντας ότι εκτέλεσαν το ιατρικό τους καθήκον σύμφωνα με το νόμο.

Τις παιδιάτρους εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Ελένη Τζέτζου, Μανώλης Πετρακάκης, Γιώργος Παγώνης και Ειρήνη Αντωνάκη, ενώ την οικογένεια του μικρού Ντένις ο Νίκος Κοτζαμπασάκης.

goodnet.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση