HomeHL-9Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τη διπλή μάσκα

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τη διπλή μάσκα

Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν εισήγηση οι λοιμωξιολόγοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Βάνα Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό στο ενδεχόμενο να γίνει απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας για πλήρη προστασία.

Συγκεκριμένα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε:

«Γίνεται αρκετή συζήτηση τις τελευταίες ημέρες για την ορθή χρήση της μάσκας. Το CDC ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μιας πειραματικής μελέτης, που έδειξε πως σε μια συνάντηση δύο ατόμων, όταν γίνεται χρήση μάσκας και από τους δύο υπάρχει προστασία, όμως με τη χρήση διπλής μάσκας αυξάνει κατά πολύ η προστασία και για τους δύο.

Λόγος γίνεται πάντα για χρήση ιατρικής μάσκας με υφασμάτινη από πάνω. Οι οδηγίες δεν έχουν αλλάξει, ακόμα, αλλά ομάδα της επιτροπής μας έχει αναλάβει να μελετήσουν τις εξελίξεις και θα εισηγηθεί σχετικά την επόμενη εβδομάδα.

Να γίνει κατανοητό πως δεν προστατεύουν οι υφασμάτινες μάσκες μονού υφάσματος, αλλά αυτές με τρεις στρώσεις υφάσματος. Να τονιστεί επίσης πως δεν αρκεί η μάσκα, αλλά η σωστή χρήση μάσκας».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση