HomeHL-9Τα εμβόλια αρχίζουν να λειτουργούν; Κάτω από τη μονάδα ο δείκτης μεταδοτικότητας στη Βρετανία 

Τα εμβόλια αρχίζουν να λειτουργούν; Κάτω από τη μονάδα ο δείκτης μεταδοτικότητας στη Βρετανία 

Τη θετική κατεύθυνση της πανδημίας στη χώρα επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα των νεότερων δειγματοληπτικών ελέγχων στην κοινότητα που γίνονται κάθε εβδομάδα για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS) σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κάτω από τη μονάδα για πρώτη φορά από τον Ιούλιο έχει υποχωρήσει η τιμή R του ρυθμού αναπαραγωγής του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τις νεότερες εβδομαδιαίες εκτιμήσεις της επιστημονικής επιτροπής SAGE που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, το R υπολογίζεται πως είναι από 0,7 έως 0,9, κάτι που υποδηλώνει ότι η διασπορά του ιού έχει αρχίσει να περιορίζεται.

Την περασμένη εβδομάδα η αντίστοιχη τιμή ήταν μεταξύ του 0,7 και της μονάδας.

Τη θετική κατεύθυνση της πανδημίας στη χώρα επιβεβαιώνουν και τα αποτελέσματα των νεότερων δειγματοληπτικών ελέγχων στην κοινότητα που γίνονται κάθε εβδομάδα για λογαριασμό του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής (ONS) σε δεκάδες χιλιάδες πολίτες.

Όπως προκύπτει, στο διάστημα 31 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου οι ενεργοί φορείς του κορωνοϊού στην Αγγλία ήταν 695.400, δηλαδή ένας στους 80 κατοίκους.

Το προηγούμενο αντίστοιχο επταήμερο οι φορείς ήταν ένας στους 65.

Μείωση της διασποράς του κορωνοϊού καταγράφεται επίσης σε Ουαλία και Σκωτία, με έναν στους 85 (35.300) και έναν στους 150 (35.400) κατοίκους αντιστοίχως να είναι φορείς στο ίδιο διάστημα.

Και στη Βόρεια Ιρλανδία υπάρχει μείωση με έναν στους 75 κατοίκους (24.400) να είναι φορείς.

Το υψηλότερο ποσοστό φορέων ανά σύνολο κατοίκων από όλες τις περιφέρειες της χώρας εξακολουθεί να έχει το Λονδίνο, με έναν θετικό κάτοικο ανά 60. Την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο, αυτή η αναλογία ήταν ένας στους 45.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση