HomeHL-9Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται lockdown αλά Αττική σε Αχαΐα και Εύβοια- Οι σκέψεις για το Ρέθυμνο

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται lockdown αλά Αττική σε Αχαΐα και Εύβοια- Οι σκέψεις για το Ρέθυμνο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι αποφασίζουν για lockdown και πιο σκληρά μέτρα σε τέσσερις επιβαρυμένες περιοχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα μέλη της επιτροπής μελετούν τα επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στις τέσσερις περιοχές (Αχαΐα, Εύβοια, Ρέθυμνο και Θεσσαλονίκη) που έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες ημέρες και αυξάνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο λόγος για την Αχαΐα, την Εύβοια, το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, στην Αχαΐα και την Εύβοια (περιοχές με βαθύ κόκκινο χρώμα στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας) τα δεδομένα είναι τέτοια που οι λοιμωξιολόγοι κλίνουν προς το να εισηγηθούν σκληρό lockdown, αλά Αττική. Να σημειωθεί ότι η Πάτρα βρίσκεται ήδη σε lockdown, αλλά κρούσματα καταγράφονται και σε άλλες περιοχές του νομού, όπως η Δυτική Αχαΐα, η Αιγιάλεια και τα Καλάβρυτα, την ώρα που τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας κάνουν καθημερινά εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό.
Στην περίπτωση της Εύβοιας συνεκτιμάται το γεγονός της γειτνίασης με την Αττική, που σημαίνει -καθώς και εκεί καταγράφονται δεκάδες κρούσματα- ότι όσοι χρειαστούν εισαγωγή θα κατευθυνθούν προς τα νοσοκομεία της Αθήνας, που ήδη είναι επιβαρυμένα.

Σε ό,τι αφορά τις δύο άλλες περιοχές, το Ρέθυμνο και τη Θεσσαλονίκη, βρίσκονται σε κόκκινο χρώμα αλλά δεν είναι σε κατάσταση που θα οδηγούσε στην επιβολή lockdown. Στις δύο αυτές περιοχές οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν σκληρότερα μέτρα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση