HomeHL-SportsΗ επιστροφή Ντε Γκουζμάν λύνει τα χέρια του Γιώργου Σίμου

Η επιστροφή Ντε Γκουζμάν λύνει τα χέρια του Γιώργου Σίμου

O Ολλανδός χαφ έχει πλέον αποθεραπευτεί πλήρως και κόντρα στο Βόλο ενδέχεται να ξεκινήσει βασικός, μόλις για 3η φορά στη σεζόν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο ΟΦΗ είναι από τις ομάδες που έχουν πληγεί όσο λίγες από τραυματισμούς στην τρέχουσα σεζόν και ένα από τα «θύματά» της σχετικής «κατάρας» του είναι ο Τζόνοθαν Ντε Γκουζμάν.

Ο Ολλανδός χαφ θεωρείται, και εύλογα, από τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας, όμως μέχρι στιγμής έχει παίξει λίγο και πρόσφατα άρχισε να ανεβάζει ρυθμούς.

Τον είδαμε λοιπόν λίγο ως αλλαγή με Παναθηναϊκό, Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΚ, Ολυμπιακό ύστερα από περίπου 2 μήνες αποχής και πλέον χτυπά την πόρτα της ενδεκάδας.

Ο 33χρονος είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα κόντρα στον Βόλο, σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη φαντάζει μονόδρομος καθώς στο «Γεντί Κουλέ» συμπλήρωσαν αισίως 11 επίσημα παιχνίδια με μόλις 1 νίκη, επίδοση άκρως απογοητευτική για τα δικά τους στάνταρ.

Εάν τελικά πάρει φανέλα βασικού αυτό θα συμβεί μόλις για 3η φορά φέτος, αφού ήταν στους πρώτους 11 μόνο στην αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Πανθεσσαλικό και σε εκείνη με τον  ΠΑΣ Γιάννινα μερικές ημέρες μετά στην Κρήτη.

Οπου – τυχαίο; – ο ΟΦΗ σε αμφότερες κέρδισε, με σκορ 4-1 και 2-1 αντίστοιχα!

Στο πρώτο ματς, εκείνο του Βόλου, αγωνίστηκε μέχρι και το 3ο λεπτό των καθυστερήσεων όταν και αντικαταστάθηκε από τον Γιάννου και ενώ είχε ήδη διαμορφωθεί το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα, ενώ εκείνο το απόγευμα σημείωσε και το μοναδικό του, μέχρι στιγμής, γκολ στη σεζόν.

Γενικότερα ήταν εκ των πρωταγωνιστών και ας θυμηθούμε τις φάσεις που ήταν «μέσα»…

Στην αποβολή του Σάντσες στο 30′ που καταλογίστηκε σε ανατροπή του Σαρδινέρο από τον Αργεντινό στόπερ, εκείνος έκανε την κάθετη στον συμπαίκτη του.

Στο ακυρωθέν γκολ του Σαρδινέρο στο 67’, ο Ντε Γκούζμαν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά για τον Διαμαντή που έκανε έκανε την κεφαλιά/ασίστ προς τον Ισπανό, αλλά εκ των υστέρων υποδείχθηκε πως ήταν εκτεθειμένος.

Στο 0-2 του Σαρδινέρο στο 80′, ο Ολλανδός έπαιξε παράλληλα για τον Μεγιάδο και ξεκίνησε τη φάση.

Και φυσικά στο δικό του 0-1, αφού βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας μετά από σέντρα του Νέιρα.

Λίγες ημέρες μετά κόντρα στον «Αγιαξ της Ηπείρου» έπαιξε μόλις 36′ καθώς υπέστη θλάση και τέθηκε νοκ άουτ για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάντως όταν βγήκε ο ΟΦΗ προηγούνταν ήδη με 1-0 και εκείνος…

Απείλησε στο 7′ μετά από δική του εκτέλεση κόρνερ και «κομπίνα» των Κρητικών που τον έφερε μέσα στα αντίπαλα καρέ, αφού πρώτα ξεμακαρκαρίστηκε (σουτ, κόντραρε σε αμυνόμενους).

Είχε ήδη 2 εύστοχα γεμίσματα, ενώ ο ΟΦΗ τελείωσε το ματς με συνολικά 3.

Οργάνωσε από τον άξονα και το κυριότερο ως «8άρι» (ή εσωτερικός όπως θέλετε πείτε τον) δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να βγάλουν «καθαρή» φάση.

Τα παραπάνω αποτυπώνουν γιατί ενδεχόμενη επιστροφή του στο αρχικό σχήμα του ΟΦΗ αλλάζει άρδην τις ισορροπίες υπέρ της κρητικής ομάδας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση