HomeΚΡΗΤΗΗ Λαϊκή Συσπείρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα κρούσματα κορωνοϊού στο δήμο Αρχανών – Αστερουσίων

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιοχή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μέτρα για την προστασία των πολιτών ζητά με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Ηρακλείου, μετά και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί σε Αστρίτσι, Αγιές Παρασκιές και Αρχάνες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες μέρες, παρόλο που ο προϊστάμενος δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Κρήτης και η δημοτική αρχή προσπαθούν να καθησυχάσουν τους συμπολίτες μας, όσον αφορά τα αλλεπάλληλα κρούσματα που καταγράφονται στα χωριά του δήμου μας, σε Αστρίτσι, Αγιές Παρασκιές, Αρχάνες, θεωρούμε ότι πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την προστασία και την θωράκιση της υγείας του λαού μας.
Μετά από ένα χρόνο πανδημίας, μετρώντας χιλιάδες νεκρούς, κυβέρνηση και δημοτική αρχή δεν έχουν πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία της υγείας του λαού, μέτρα για τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς, την έγκαιρη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, τη θωράκιση των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων του Νομού.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» τοποθετείται για ακόμη μια φορά για τα ζητήματα προστασίας της υγείας του λαού του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων και απαιτούμε εδώ και τώρα:

• Άμεσα, τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλα τα χωριά από κινητές μονάδες, απολύτως δωρεάν, σύμφωνα με τα επιστημονικά κριτήρια.
• Να γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, γιατρών και νοσηλευτών, στο Κέντρο Υγείας Χάρακα, αναβάθμιση των Περιφερειακών Ιατρείων της περιοχής μας, με σκοπό τον έγκαιρο εμβολιασμό.
• Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση να γίνει πραγματική αναβάθμιση των νοσοκομείων του νομού, που η μετατροπή τους σε μονάδες υγείας «μιας νόσου» έχει αρνητικά αποτελέσματα σε ασθενείς με άλλες χρόνιες ασθένειες, εξίσου θανατηφόρες.
• Άμεση επίταξη ιδιωτικών δομών υγείας, των ιδιωτών γιατρών της περιοχής, ένταξή τους σε κεντρικό κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας».

Διαφήμιση
Διαφήμιση