HomeΕΛΛΑΔΑΣυλλυπητήριο μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα για τον θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη

Συλλυπητήριο μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα για τον θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη

Τι έγραψε στο facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη λύπη του για τον θάνατο του Αντώνη Καλογιάννη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του αναφέρει: «Ο Αντώνης Καλογιάννης υπήρξε ένας συνεπής και σεμνός καλλιτέχνης, υπηρετώντας με πίστη το έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Είχε την ευτυχία να συναντηθεί από νωρίς με τον Μίκη Θεοδωράκη και συμπορεύτηκε μαζί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δικτατορία, συμμετέχοντας σε κάποιους από τους σημαντικότερους δίσκους στη νεότερη ιστορία της ελληνικής μουσικής. Αποτέλεσε μία από τις κεντρικές φωνές διαμαρτυρίας κατά της χούντας των συνταγματαρχών, στις μεγαλειώδεις πολιτικές συναυλίες που διοργανώνονταν ανά τον κόσμο. Παράλληλα, όμως, υπήρξε και κεντρική φυσιογνωμία των μπουάτ της δεκαετίας του ’70, μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Με την απόδοσή του στα »Επιφάνια» του Γιώργου Σεφέρη και του Μίκη Θεοδωράκη κατάφερε να συμπυκνώσει την ερμηνευτική δεινότητα ενός λαϊκού τραγουδιστή με τη διάθεση πρωτοπορίας που πρέσβευαν οι δημιουργοί του, κάτι που εκπλήρωνε ένα από τα βασικά καλλιτεχνικά αιτήματα της εποχής.

Στη συνέχεια καθιερώθηκε ως τραγουδιστής κυρίως με ερωτικό ρεπερτόριο, σημειώνοντας μεγάλες επιτυχίες για πάνω από μία δεκαετία. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του».

Τη θλίψη του για την απώλεια του Αντώνη Καλογιάννη εκφράζει με μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Στο μήνυμά του αναφέρει: «Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Αντώνη Καλογιάννη, ενός πολύ σημαντικού καλλιτέχνη, που η ξεχωριστή φωνή του ταυτίστηκε με τη φωνή διαμαρτυρίας χιλιάδων Ελλήνων σε όλο τον κόσμο για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας την περίοδο της δικτατορίας.

Ο Αντώνης Καλογιάννης ανήκε στη στόφα εκείνων των ερμηνευτών με τις τεράστιες ερμηνευτικές δυνατότητες και δεν είναι τυχαίο ότι μπήκε στην καρδιά των απλών ανθρώπων ως ερμηνευτής πολύ σημαντικών λαϊκών επιτυχιών.

Είμαι βέβαιος ότι τόσο από τα τραγούδια του όσο όμως και για τη σεμνότητα του χαρακτήρα του θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς για τους νεότερους καλλιτέχνες.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Με θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια του Αντώνη Καλογιάννη, ενός πολύ σημαντικού καλλιτέχνη που η ξεχωριστή φωνή του…

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021

Πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση