HomeHL-9Ανακούφιση στο Οροπέδιο από τα αποτελέσματα των rapid test

Ανακούφιση στο Οροπέδιο από τα αποτελέσματα των rapid test

Δεν εντοπίστηκε κανένα κρούσμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των rapid test που διενεργήθηκαν το πρωί στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Διεξήχθησαν 287 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνων (rapid test) και δεν εντοπίστηκε κανένα θετικό στον κορωνοϊό.

Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ατομικής προστασίας (χρήση μάσκας) και τα αποτελέσματα έφεραν ανακούφιση καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπιστεί κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή και αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο ο Δήμος έκρινε απαραίτητη τη διενέργεια των τεστ.

«Δοκιμαστήκαμε τις προηγούμενες ημέρες και θα πρέπει να τηρούμε όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομική προστασίας με ευλάβεια» δήλωσε στο cretapost, ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης.

«Το τεστ θα επαναληφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το αποτέλεσμα μας χαροποιεί όμως δεν πρέπει να εφησυχαστούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του Δήμου:

Σήμερα Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία ελέγχου δωρεάν μαζικών δειγματοληπτικών RAPID TEST αντιγόνου για COVID-19 από την Κινητή Ομάδα Υγείας ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού της ΠΕ Λασιθίου με επικεφαλή την επόπτη Αθηνά Καρπούζη, σε συνεργασία με τον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου και το Κέντρο Υγείας Τζερμιάδων.

Στην διαδικασία προσήλθαν 287 πολίτες οι οποίοι στο σύνολό τους βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό Covid-19.

«Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μας την αγωνία για το αγαθό της υγείας στους οικείους και αγαπημένους μας.
Τονίζουμε ότι το RAPID TEST αποτελεί την αποτύπωση της ημέρας στο σύνολο των δειγμάτων. Όσα άτομα είναι σε καθεστώς καραντίνας λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, παραμένουν σε καραντίνα 14 ημερών σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ.
Εφιστούμε την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων όπως συστήνονται από τις αρμόδιες Αρχές και καθώς το επιδημιολογικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη, το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται επανάληψη της διαδικασίας»
.
149160133_10224768149892192_8144119452449612183_o

Διαφήμιση
Διαφήμιση