HomeΕΛΛΑΔΑΈκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Μήδεια»

Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Μήδεια»

Υπό Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκτακτη σύσκεψη με θέμα την κακοκαιρία «Μήδεια» θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Αφορμή για την έκτακτη σύσκεψη είναι οι νεότερες προβλέψεις των μετεωρολόγων για την κακοκαιρία «Μήδεια», οι οποίοι εκτιμούν ότι στη χώρα θα επικρατήσει πολικό ψύχος τις προσεχείς ημέρες καθώς και ότι θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα -πιθανώς και στο κέντρο της Αθήνας.

Η ευρεία σύσκεψη θα γίνει υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και θα συμμετέχουν ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος.

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει στις 17:00 και στόχος της είναι να επιτευχθεί ο βέλτιστος συντονισμός όλων των συναρμόδιων φορέων, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας κατά τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, στη σύσκεψη θα παραστούν από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Εθνικός Διοικητής Πολιτικής Προστασίας, Θεοδόσιος Δημακογιάννης και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου. Ακόμη, θα συμμετάσχουν ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γεώργιος Καραγιάννης, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), καθώς και των παραχωρησιούχων διαχείρισης Εθνικού Οδικού Δικτύου και του ΔΕΔΔΗΕ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση